Bij arbeidsconflicten

Ben je in een conflict met de werkgever verzeild geraakt of heb je informatie nodig over je rechtspositie? Dan staat de NPB klaar met deskundige bijstand door een landelijk team van zaakwaarnemers, juristen en advocaten - de afdeling Individuele Belangenbehartiging (IBB). Daarnaast is in elke eenheid een netwerk van door de bond opgeleide IBB-kaderleden actief. Het resultaat is rechtshulp van ongeëvenaarde kwaliteit: deskundig, initiatiefrijk, ambitieus en meer dan eens grensverleggend.

NPB inschakelen

Bij strafrechtelijke vervolging

Als NPB-lid ben je ook verzekerd van deskundige rechtsbijstand als het Openbaar Ministerie besluit je strafrechtelijk te vervolgen wegens verdenking van een strafbaar feit tijdens je inzet als politieambtenaar. Denk bijvoorbeeld aan onzorgvuldig handelen door voorbarig gebruik van het dienstpistool bij een aanhouding of aan het veroorzaken van een dodelijke aanrijding tijdens een achtervolging op hoge snelheid.

NPB inschakelen

Bij privéproblemen

Bij een conflict met de werkgever op het gebied van werk en inkomen ben jij als politiemedewerker verzekerd van gespecialiseerde rechtsbijstand op basis van je NPB-lidmaatschap. Maar wat als je privé in een juridisch conflict terechtkomt? Met je aannemer of buurman bijvoorbeeld? Of met de leverancier van je vaatwasser? Sinds 1 januari 2021 kun jij als NPB-lid bij ARAG een voordelige aanvullende verzekering afsluiten, waardoor je ook bij privéproblemen altijd eersteklas rechtshulp kunt inschakelen. En dat geldt dan niet alleen voor jou: onder de dekking van de ARAG Veiligheidspolis vallen ook je gezinsleden.

ARAG Veiligheidspolis

Algemene voorwaarden NPB-rechtshulp

Leden kunnen bij de NPB terecht met juridische vragen en problemen op het gebied van werk en inkomen en strafrecht. Wat we verstaan onder werk en inkomen en strafrecht wordt in deze voorwaarden uitgelegd. We kunnen alleen adviseren en procederen over Nederlands recht en voor zover de Nederlandse rechter bevoegd is.

LEES DE ALGEMENE VOORWAARDEN

Door advocaten in dienst van de NPB

De NPB heeft zelf advocaten in dienst die werken op basis van een arbeidsovereenkomst. Onze advocaten voeren een algemene praktijk binnen de doelstelling van de vereniging NPB. Klik op onderstaande button voor meer praktische informatie daarover.

Advocaten in NPB-dienst: hoe werkt dat?