11 januari 2019

Bonden houden LFU-bijeenkomsten in februari

Werkte je voor 1 juli 2018 al bij de politie en was je op 1 juli 2018 tussen de 46 en 54 jaar oud? Dan kun je de komende maanden zelf kiezen of je vanaf 1 juli aanstaande gaat meedoen aan het nieuwe verlofsparen op basis van de Regeling levensfase-uren (LFU). Doe je dat niet, dan behoud je gewoon je aanspraken op levensloopbijdragen, RPU en leeftijdsdagen.

Vanaf 15 januari 2019 stelt werkgever in Youforce de mogelijkheid open om je keuze kenbaar te maken. Laat je voor 31 maart niets van je horen, dan kom je automatisch onder de LFU te vallen.

Eenmalige keuze
Let op: de keuze voor wel of geen LFU is eenmalig en je kunt er niet op terugkomen. Het is dan ook belangrijk dat de betreffende collega’s de plus- en minpunten van hun twee opties goed begrijpen. De politiebonden ACP, NPB, ANPV en VMHP hebben besloten daaraan een extra bijdrage te leveren door in februari in elke politie-eenheid een gezamenlijke LFU-voorlichtingsbijeenkomst te houden.

Wil jij je goed voorbereiden of alvast je keuze maken? Kijk dan op de website van je bond . Daar is de nodige informatie te vinden over de gevolgen van de keuze voor LFU of het behouden van de huidige aanspraken zoals RPU, leeftijdsdagen en levenslooptoelagen (klik hier voor meer informatie).

Data en locaties
Binnenkort volgt meer informatie over de data en de locaties van de gezamenlijke voorlichtingsbijeenkomsten.

Meer over:
LFU-keuze
LFU