10 oktober 2017

Jouw handtekening is pensioen waard

We roepen je op om een handtekening te zetten voor een beter pensioen. Dat is in jouw belang en dat van jouw gezin, familie, de hele maatschappij. Onderaan dit artikel vind je de link naar het handtekeningformulier (invullen kost je slechts 1 minuut).

 


Beste collega,

Jarenlang sta jij klaar voor anderen. Niet zomaar. Jij zet je dagelijks in voor de maatschappij. Je bent er als anderen liever een straatje omlopen. Jij doet ‘je werk’ als het erop aankomt, soms op leven en dood. Dat heeft fysiek en mentaal impact op jou en je collega’s. Of je nu net begonnen bent bij de politie of net voor je pensioen staat. Of je nu op straat of bij de recherche werkt, of in de ondersteuning werkt om het werk van je collega’s mogelijk te maken.

Jij verdient een goed pensioen. Dat verdien jij niet alleen. Het is ook in het belang van jouw gezin, familie, de hele maatschappij.

Daarom vragen wij jou en alle mensen om je heen NU te tekenen voor een goed politiepensioen.

Waar doen we het voor
De afgelopen jaren is de politie onevenredig hard geraakt door nieuwe pensioenregels. De gemiddelde levensverwachting bij zwaar werk pakt bovendien lager uit dan gemiddeld. De maat is vol. Eerst moeten wettelijke blokkades worden weggenomen om ruimte te kunnen maken voor een goed (vroeg)pensioen. Dit is noodzakelijk en een randvoorwaarde om CAO-afspraken te kunnen maken. We willen daarom dat de:

  • AOW-leeftijd geflexibiliseerd wordt, zodat CAO-partijen sectorale afspraken kunnen maken die hierop verder bouwen
  • De fiscale boete wordt afgeschaft op vervroegde uittreding (RVU-heffing), zodat werkgevers en werknemers financieel haalbare vroegpensioenafspraken kunnen maken
  • Het aantal verlofuren wordt uitgebreid (nu maximaal 50 weken maal de arbeidsduur per week) dat fiscaal onbelast kan worden opgespaardNetto-netto pensioenspaarregeling er komt die buiten de vermogensrendementsheffing valt

Waarom via een burgerinitiatief?
Naast voorzitter van een politievakbond ben ik ook burger die net zo hard als ieder ander een gezonde, fitte politie nodig heeft. Dat is de reden om ook via dit burgerinitiatief aandacht te vragen voor een fatsoenlijk politiepensioen. En, halen we de 40.000 handtekeningen of meer? Dan komt ons verzoek op de agenda van de Tweede Kamer.

Ik reken op je handtekening!

Met vriendelijke groet,

Jan Struijs, voorzitter Nederlandse Politiebond

 

Jouw handtekening is pensioen waard

Neem een minuut de tijd, zet je handtekening en zorg ervoor dat we met elkaar ons politiepensioen op de politieke agenda krijgen. 40.000 handtekeningen en ons voorstel wordt met dit burgerinitiatief besproken in de Tweede Kamer. De voorzitters van de politiebonden roepen je op om NU te tekenen.

In nog geen 10 jaar tijd is de leeftijd waarop politiemensen gebruik kunnen maken van een fatsoenlijk pensioen met maar liefst 7 jaar omhoog gegaan. De maat is vol! Wij zeggen NEE tegen langer doorwerken voor politiemensen die jarenlang klaarstaan voor de maatschappij. Politiewerk is fysiek en mentaal zwaar en wij zeggen JA voor een goed politiepensioen.

Klik hier voor de enquete