(bron: projectgroep Doorstroomtraject Nationale Politie)

Doorstroomtraject N2>N3

Filter: Alle
Filter
Ik wil mij graag aanmelden voor de stabiliteitstoets via de tegel in YouForce, maar moet nog een NTI-toets doen. Waar moet ik mij aanmelden?

De NTI-toets vraag je aan door een mail te sturen naar info@kombijdepolitie.nl met vermelding van Aanmelden NTI-toelatingstoets doorstroomtraject N2. Als je de NTI-toets gehaald hebt dan kan je je aanmelden via de tegel in YouForce. Vraag de NTI-toets zo snel mogelijk aan!

Hoe lang duurt het voor ik de NTI-toets kan doen en de uitslag krijg, zodat ik mij voor 15 juli 2022 nog kan aanmelden voor de stabiliteitstoets?

De collega’s van de Frontoffice controleren bijna dagelijks de aanmeldingen voor de NTI-toets en sturen deze door naar de NTI. Vrij snel hierna wordt er een uitnodiging door de NTI naar de medewerker gestuurd en kan deze de test direct hierna inplannen. Doorgaans is de uitslag binnen 5 werkdagen al bekend waarna met een
positief resultaat de stabiliteitstoets via de YouForcetegel kan worden aangevraagd.

Ik heb in augustus 2020 mijn NTI-toets behaald. Is deze nu nog geldig?

Ja, die is nog geldig. Officieel is deze maar 1 jaar geldig, echter voor dit traject geldt een geldigheidsduur van 2 jaar.

Er zijn diverse testinstanties. Waarom voldoet alleen de NTI-toets en niet die van een andere instantie zoals de LOI?

Dit is een beslissing geweest van de Nationale Politie om alleen met NTI te werken

Ik ben gezakt voor de NTI-toelatingstoets. Wat nu?

Over/na een jaar kun je de toets nog een keer herkansen. Bekeken wordt nog hoe je je op dat moment dan alsnog kan aanmelden.

Het is nu 2022. Tot wanneer wordt deze opleiding aangeboden?

De opleiding wordt voor een bepaalde tijd aangeboden en is dus eindig. Wanneer deze zal aflopen is onbekend en afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Het is dus raadzaam om je direct aan te melden.

Ik ben zwanger of hoop op korte termijn zwanger te zijn. Kan ik mij later aanmelden voor de opleiding?

De opleiding wordt voor een bepaalde tijd aangeboden en is dus eindig. Wanneer deze zal aflopen is onbekend en afhankelijk van het aantal afmeldingen. Het is dus raadzaam om je direct aan te melden en eventueel op een later moment te starten, zolang er opleidingen aangeboden worden.

Ik werk in Amsterdam en woon in het oosten van het land. Kan ik de opleiding in Didam volgen?

In beginsel volg je de opleiding in Amsterdam. Als er mogelijkheden zijn op andere locaties dan wordt daar naar gekeken maar bij voorbaat kan er geen enkele toezegging gedaan worden. Ga dus uit van Amsterdam.

Ik ben BOA en vuurwapendragend. Kom ik in aanmerking voor deze opleiding?

Indien je een politiediploma hebt op niveau 2 kom je in aanmerking. Zonder dit politiediploma is het niet mogelijk om via dit traject door te stromen.

Ik heb een diploma N2 en werk in een hogere schaal. Kan ik ook aan de opleiding deelnemen?

Ja, dat kan. Als eerst alle schalen 5 opgeleid zijn dan wordt de mogelijkheid geboden aan medewerkers vanaf schaal 5 die in het bezit zijn van een N2 diploma. Er zal later gecommuniceerd worden hoe je je daar voor kan aanmelden.

Wat betekent het als ik over een paar jaar mijn executieve status verlies in relatie tot de doorstroom naar niveau 3? Ik zit nu in een zogenaamde ATH-slijtende functie.

Je moet je nu aanmelden en dan ben je nog executief. Als het verlies van je executieve status eerder is dan het volgen van de opleiding, zal hier maatwerk op worden gedaan.

Ik heb al eerder een stabiliteitstoets gedaan. Hoe lang is deze geldig?

Deze is 1 jaar geldig. Voor vuurwapendragenden die voldoen aan de RTGP-eisen geldt dat zij niet opnieuw hoeven te toetsen. Zij kunnen straks bij de tweede tegel (genaamd aanmelden N2 traject N3) een overzicht van het politiedashboard met de meest recente schiettoets meesturen ipv de stabiliteitstoets. Je moet je wel voor de eerste tegel aanmelden!.

Als je de stabiliteitstoets nu niet haalt, mag je die na 1 jaar opnieuw doen. Ben je dan nog op tijd voor het doorstroomtraject (blijft je aanmelding van nu dan staan)?

Jazeker. De code die je nu krijgt, bij goedkeuring op de eerste tegel, blijft gewoon staan. De tweede tegel (die nog komt) is om je stabiliteitstoets te uploaden en om daarna opgenomen te kunnen worden in de onderwijsplanning. Dat blijft gewoon mogelijk.

Wanneer word ik uitgenodigd voor de stabiliteitstoets?

Dit zal in ieder geval na juli worden. Eerst moeten alle aanmeldingen binnen zijn. Er zal zo veel mogelijk op volgorde van anciënniteit uitgenodigd worden.

Wat moet ik doen als ik de stabiliteitstoets gehaald heb?

Vanaf ongeveer half juli gaat de tweede tegel open (aanmelden N2 traject N3), waar je je stabiliteitstoets kunt uploaden. Let op: dit kan alleen als je aanmelding op de eerste tegel goedgekeurd is. Dus ook als je nu al een geldige stabiliteitstoets hebt, moet je je toch aanmelden op de tegel die nu open staat (aanmelden N2 stabiliteit)

Ik werk nu parttime. Kan dat tijdens de opleiding ook?

Nee, tijdens de opleiding wordt je dienstverband aangepast naar 38 uur, omdat het een fulltime opleiding is.

Hoe wordt bepaald wie wanneer naar de opleiding mag?

Dit gaat op basis van politiedienstjaren en in afstemming met de eenheid.

Wat gebeurt er als ik niet slaag voor het doorstroomtraject?

Dan ga je terug naar je oude functie (niveau).Je kunt dan geen Medewerker GGP worden.

Wie is tijdens het doorstroomtraject mijn leidinggevende?

Je huidige leidinggevende blijft ook je leidinggevende tijdens het traject.

Ik ben nu nog aspirant en word niet voor 15 juli bevorderd tot Assistent. Kan ik mij dan nog aanmelden?

De tegel sluit 15 juli. Bekeken wordt nog hoe de groep die nu nog aspirant is, zich straks alsnog kan aanmelden.

Moet ik een rijbewijs B hebben om me te kunnen aanmelden?

Bij de start van het traject moet je een rijbewijs B hebben, omdat een politierijopleiding onderdeel uitmaakt van het traject.

Ik wil graag het doorstroomtraject volgen, maar ik wil daarna graag in mijn huidige team blijven werken. Kan dat?

Nee, na het behalen van het doorstroomtraject, wordt je geplaatst als Medewerker GGP in een basisteam. Wil je dat niet, dan kun je dit doorstroomtraject niet volgen.

Wat moet ik allemaal meesturen als ik me wil aanmelden in YouForce?

Je N2-politiediploma (of de verklaring dat je je diploma kwijt bent) plus een van de volgende documenten: een mbo 3 diploma, een EVC gelijkwaardig aan een mbo-3-diploma, een geldige NTI-toelatingstoets

Ik ben nog bezig met een mbo-3-opleiding, dus kan nog geen diploma meesturen. Wat nu?

Als je voor 15 juli geen diploma hebt, kun je een NTI-toelatingstoets maken. deze stuur je dan mee bij je aanmelding.

Ik heb een HAVO-diploma. Is dat ook voldoende?

Nee, het moet echt een diploma van het beroepsonderwijs zijn (mbo 3 of hoger), geen diploma van het middelbaar onderwijs.

Ik heb een N2-politiediploma, maar werk nu als Medewerker of Generalist. Kan ik me ook aanmelden?

Je kunt je nu niet via de tegel in YouForce aanmelden. Medewerkers en Generalisten in de vakgebieden beveiliging, meldkamer en I&S gaan wel de gelegenheid krijgen om zich aan te melden. Het is nog niet duidelijk op welk moment dit kan en hoe dit precies in zijn werk gaat. Die informatie volgt nog. Let op: na het afronden van het traject wordt je geplaatst als Medewerker GGP in een basisteam.

Op welke locaties wordt de opleiding gegeven?

Op 3 locaties in het land. Amsterdam, een locatie in het oosten (waarschijnlijk in Didam) en een locatie in het zuiden (nadere informatie hierover volgt nog zodra dit bekend is)

Ik heb me de dag dat de tegel online kwam aangemeld maar heb echter nog geen code ontvangen. Ik zag nu dat 18 juli een nieuwe tegel op YouForce komt en dat je je daar moet aanmelden met de gekregen code.

Op het moment dat je aanmelding gecheckt is (op diploma e.d.) en goedgekeurd, wordt deze verwerkt door de HR Administratie. Daar krijg je dan een bericht van (je aanmelding is goedgekeurd,  je bent nu aangemeld als…).

Een aantal uur daarna verschijnt dan op de medewerkerkaart de juist registratie, in het veld loopbaanpaden. Verder hoef je niets met die code, dat is gewoon een vlag waaraan het systeem je herkent.

Als je dan vervolgens, naar aanleiding van die vlag, straks je stabiliteitstoets gedaan hebt, ga je naar de volgende aanmeldtegel. En alleen als je dus de juiste registratie hebt in YouForce (de N2 code), kun je de toets insturen. 

Het kan dus heel goed zijn dat je nu nog niets in YouForce ziet, omdat de frontoffice nu pas bezig is alle aanmeldingen te accorderen en het daarna nog door de HR Administratie verwerkt wordt. Zo lang je geen mail hebt ontvangen, is de verwerking nog niet klaar.