1 januari 2023

De ARAG Veiligheidspolis

Op basis van je NPB-lidmaatschap ben jij als politiemedewerker verzekerd van de beste gespecialiseerde rechtsbijstand op het gebied van werk en inkomen. Maar wat als je privé in een juridisch conflict terechtkomt? Met je aannemer of buurman bijvoorbeeld? Of met de leverancier van je vaatwasser?

Als NPB-lid kan je bij ARAG een voordelige aanvullende verzekering afsluiten, de ARAG Veiligheidspolis. Hiermee kan je ook bij privéproblemen altijd eersteklas rechtshulp inschakelen. En dat geldt dan niet alleen voor jou: onder de dekking vallen ook je gezinsleden!

Bovendien is het mogelijk om via de NPB je partner voordelig bij ARAG te verzekeren van juridische bijstand bij problemen op zijn/haar werk. Maak gebruik van deze unieke aanbieding: je betaalt dan een jaarpremie die lager is dan het gemiddelde uurtarief van een advocaat.

Rechtshulp bij privéproblemen

De ARAG Veiligheidspolis bestaat uit twee basismodules: Verkeer en Consument & Wonen. De premie is € 8,66 per maand – inclusief assurantiebelasting. Per jaar betalen levert extra voordeel op. Je komt dan uit op de lagere premie van € 8,25 per maand.

Module Verkeer
Deze module geeft jou en je gezinsleden recht op juridische hulp in de volgende situaties.

  • Op de openbare weg, op het spoor, op het water, in de lucht of op de skipiste;
  • Voor jouzelf, je gezinsleden, én de medepassagiers van jouw auto;
  • Verzekerd in Europa.

Module Consument & Wonen
Deze module geeft jou en je gezinsleden recht op juridische hulp in de volgende situaties.

  • Bij o.a. conflicten over jouw woning (in Nederland), overeenkomsten (bijvoorbeeld bij aankopen) en verdeling van erfenissen of conflicten met jouw buren of de overheid;
  • Voor jouzelf en jouw gezinsleden én je reisgenoten voor de reis van en naar de vakantiebestemming die jij hebt geboekt;
  • Verzekerd in Nederland, België en Duitsland.

Rechtshulp privé + inkomen partner

Desgewenst kun je bovenstaande polis uitbreiden met een derde module. Daarmee kun je aanvullend het werk en inkomen van jouw partner verzekeren. De premie van het totaalpakket is € 12,26 per maand – inclusief assurantiebelasting. Bij een jaarlijkse betaling daalt je premie naar € 11,68 per maand.

Deze polis geeft jou en je gezinsleden recht op juridische hulp in de hierboven genoemde privé-situaties en je partner op rechtsbijstand bij een conflict met een werkgever in de volgende situaties.

  • Juridische hulp bij conflicten m.b.t. het inkomen van jouw partner;
  • Bij o.a. conflicten over arbeidsovereenkomsten, uitkeringen of pensioenaanspraken;
  • Voor jouw partner (in de rol van particulier);
  • Verzekerd in Nederland, België en Duitsland.


Contact met ARAG

Vragen over je ARAG Veiligheidspolis? Neem dan contact op met ARAG via veiligheidspolis@arag.nl of (033) 434 2801. 

Wil je je polis beëindigen? Stuur dan een mail naar Poliswijziging@arag.nl.

Samenwerking NPB/ARAG
NPB en ARAG werken samen om NPB-leden, hun partners en familieleden te helpen met juridische vraagstukken. NPB helpt leden met juridische vragen over werk en inkomen. ARAG helpt NPB-leden, hun partners en gezin als het gaat om rechtsbijstand in privézaken. Ben je als partner niet werkzaam binnen de politie, dan kun je via ARAG ook van juridische hulp verzekeren als het gaat om je werk.

ARAG en NPB delen kennis en informatie met elkaar. Daarnaast stelt ARAG 5 procent van de premie beschikbaar voor de NPB. Met dit bedrag zorgt de NPB ervoor dat medewerkers goed zijn opgeleid en getraind, dat de website van de polis wordt onderhouden en dat leden op de hoogte zijn en blijven over waarom de polis voor de leden van toegevoegde waarde kan zijn.

NPB en ARAG streven ernaar transparant te zijn over hun samenwerking. Heb je daarover vragen aan de NPB? Stuur die dan naar arag@politiebond.nl.

Meer over:
ARAG