3 februari 2017

Zeventig jaar NPB-lid!

Op woensdag 1 februari heeft de NPB-afdeling Zeeland/West Brabant een innemende jubilaris gehuldigd, te weten de heer Fluijt. Zesennegentig is hij inmiddels en daarvan maar liefst zeventig jaar lid van de NPB.

In zijn prachtige woonomgeving aan de duinrand in Renesse kreeg de nog altijd zelfstandige wonende jubilaris bezoek van bondsvoorzitter Jan Struijs, afdelingsbestuurslid Miranda den Hollander en twee collega’s van het team Schouwen-Duiveland, Freek Hullekes en Douwe de Vries.

Bijzondere verhalen
Tijdens een gezellige koffiebijeenkomst, waarbij ook wat familieleden aanwezig waren, vertelde de heer Fluijt de meest bijzondere verhalen uit zijn lange leven. Na te zijn opgegroeid in Sirjansland startte hij in 1946 zijn loopbaan bij de politie in Rotterdam. Na een aantal jaren keerde hij echter toch terug naar de Zeeuwse bodem.

Watersnoodramp 1953
Als gevolg daarvan bewaart hij levendige herinneringen aan de watersnoodramp in februari 1953. Hij had toen nachtdienst en heeft heel veel vreselijke taferelen meegemaakt. Hij weet nog als de dag van gisteren welke mensen gered zijn, maar ook wie het allemaal niet overleefd hebben.

Op de foto hierboven zie je de heer Fluijt met een authentiek onderdeel van de voormalige politie-uitrusting: een gouden hoorn, waarmee je bijvoorbeeld de brandweer kon oproepen. Ook zat er een fluitje in verwerkt.

Tinnen beeldje
Jan Struijs overhandigde de heer Fluijt het bijzondere tinnen beeldje dat de NPB alleen uitreikt aan leden die in staat en bereid zijn geweest de bond 70 jaar trouw te blijven. Daarnaast was gezorgd voor een mooi felicitatieboeket en een cadeau met ouderwetse lekkernijen van de banketbakker.

Zoals gezegd is de heer Fluijt inmiddels 96 jaar. Sinds zijn Functioneel Leeftijdsontslag op 60-jarige leeftijd (FLO) geniet hij al 36 jaar in goede gezondheid van zijn pensioen. De NPB bedankt hem op deze plaats nogmaals voor zijn trouwe ondersteuning van het werk van onze vereniging!