11 november 2021

Verkennende gesprekken over politie-cao vanaf 2022

De eerste verkennende gesprekken voor een nieuwe politie-cao gaan de tweede helft van november van start, tussen de politiebonden en de werkgever (demissionair minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus en korpschef Van Essen van de Nationale Politie).

Na de tussen-cao voor 2021, is de tijd hier om aan de slag te gaan met een nieuwe cao. Afgelopen jaar hebben we uitgebreid de wensen van collega’s opgehaald. De wensen en problemen die jullie toen hebben aangegeven zijn niet opgelost of veranderd. Het is nu tijd om door te pakken.

De vier politiebonden (NPB, ACP, ANPV & Equipe) trekken bij de nieuwe cao gezamenlijk op. We willen zo snel mogelijk met een nieuw kabinet aan de slag om een CAO af te sluiten voor meerdere jaren. Waarin de belangrijkste knelpunten binnen de politie worden aangepakt.

Thema’s
Het salaris loopt uit de pas met de markt, de instroom is nog steeds niet op orde, waardoor er een schreeuwend tekort aan collega’s is en er gaten in diensten vallen. Met als gevolg een extreme onderbezetting, zowel qua aantal in de basisteams als in de roostering in bijvoorbeeld nachtdiensten. Hierdoor komt de veiligheid van de collega’s op straat - en van de samenleving - in het geding.

Daarom wordt de inzet voor de komende onderhandelingen gebaseerd op de volgende vier punten:

1. veiligheid
2. Capaciteit
3. Opleidingen
4. Inkomen

We houden jullie de komende tijd op de hoogte van alle ontwikkelingen en eventuele acties via de kanalen van de politiebonden.

Gezamenlijke social kanalen
Vergeet niet om ons te volgen op:

Meer over:
cao2022