Jos de Blank Redacteur

Op veldonderzoek voor het congres

Het NPB-congres. Eerlijk gezegd weet ik nog niet helemaal goed wat ik ervan moet verwachten. De een schiet me dan te hulp door het een ‘democratisch hoogtepunt’ te noemen. De ander wijst vooral op de workshops en sociale contacten voor, tijdens en na de handelingen. En nummer drie heeft op de website van de locatie het tropisch zwemparadijs ontdekt.

Voor mij zit er dan maar één ding op: een voorwaartse verkenning. Als je dan toch wordt uitgenodigd door het afdelingsbestuur van Noord-Nederland voor een kennismaking in Assen, ga je even langs De Bonte Wever. Want daar komen de vertegenwoordigers van de NPB-leden op 13 en 14 oktober bij elkaar.

Laat het tijdens de verkenning net die enige regendag zijn tussen al het zomerweer. Dus een tocht door de groene omgeving gaat ‘m even niet worden. Maar een kijkje binnen is geen enkel probleem. Alles in De Bonte Wever vindt namelijk binnenshuis plaats. En een terloopse vraag aan de desk levert zelfs een privétour door een van de medewerkers op.

Zo wandel ik kurkdroog door de caféstraat, het immense restaurant, de levendige lobby, de lange gang met hotelkamers. En ik neem een kijkje in onze zaal, met het opschrift ‘Purple’. Moet alleen niet op de fietsen letten, want dit is even de stalling voor de fietsvierdaagse. Mijn verbeeldingskracht wordt echter geholpen door opmerkingen over de uitrijdbare tribune achter het gordijn en het totaal andere uiterlijk dat het podium kan hebben.

In de brede corridor wijst de gastvrouw van de Bonte Wever nog even richting trap. “Daarboven zijn de zaaltjes voor het andere programma”. Daarmee doelend op de workshops van de tweede dag. Verder staat de hele Bonte Wever natuurlijk helemaal tot onze beschikking voor een zo aangenaam mogelijk verblijf. En ja, we mogen ook in het zwembad. Verfrissende baantjes trekken voordat de intensieve dag begint.

LEES MEER over het NPB-congres 2022!

Meer over:
Blog