8 juni 2018

Tweede Iftar opnieuw goed bezocht

Vrijdag 8 juni vond in Utrecht de tweede NPB Iftar plaats. Deze stond volledig in het teken van verbinden. Drie sprekers vertelden inspirerende verhalen uit hun eigen leven gegrepen, over angst en hoop tussen verschillende religies en stromingen.

Op een prachtige locatie langs de Utrechtse gracht kwamen een krappe honderd mensen bij elkaar om samen te luisteren en vooral elkaar te ontmoeten. Toen de zon eenmaal onder was, zaten moslims, christenen en atheïsten, politieagenten en andere geïnteresseerden samen aan tafel om te genieten van bijzondere gerechten. Het bleef niet alleen bij sprekers en eten: zo nam Osman Catik ons mee in zijn meditatieve dans onder begeleiding van muziek. Chantal suissa-Runne nam ons mee vanuit haar Joodse roots en hoe zij de verbinding tussen verschillende religies blijft opzoeken. Saniye Celik vertelde over haar ervaring met diversiteit en inclusie als collega bij de politie. Saniye werkte 17 jaar bij de politie en is nu Lector Diversiteit bij de Hogeschool in Leiden. Een treffend en persoonlijk verhaal.

Jan Struijs: “We hebben in de afgelopen tijd veel vragen gekregen over waarom we een Iftar organiseren. Met deze Iftar willen we collega’s met verschillende achtergronden dichterbij elkaar brengen. Onbekend maakt onbemind, daarom is het belangrijk om elkaars verschillen en overeenkomsten te erkennen. We kozen voor een Iftar omdat dit voor veel mensen iets nieuws en onbekends is en binnen deze traditie veel te ontdekken is.”

Meer over:
Vereniging