31 maart 2021

Stoomcursus pensioenopbouw voor jongeren

Ben jij een jongere die op een slimme manier meer te weten wil komen over zijn pensioen? Bijvoorbeeld hoe je maandelijkse pensioenpremie wordt belegd en hoe men denkt te realiseren dat er over 35 jaar voldoende pensioengeld voor je is? Kijk dan naar de drie webinars van drie kwartier die de NPB dit voorjaar gratis presenteert samen met pensioenfonds ABP en FNV Young & United.

Het Nederlandse pensioenstelsel is een mooie maar ook best wel ingewikkelde voorziening. En voor de meeste collega’s onder de 35 jaar natuurlijk nog een behoorlijke ver-van-mijn-bed-show.

Toch is het best handig en verstandig om je over de kernpunten een keer goed te laten bijpraten. Zeker nu er in Nederland een akkoord is bereikt over een verbeterd stelsel dat vanaf 2025 moet gaan draaien.

Gratis webinars (3 x 3 kwartier)
Ben jij in of na 1985 geboren en geïnteresseerd in digitale bijeenkomsten waarin je alles te horen krijgt wat je over je pensioenopbouw moet en wilt weten? Meld je dan aan voor de webinars die pensioenfonds ABP dit voorjaar organiseert in samenwerking met (onder andere) de NPB en FNV Young & United. De toegang is gratis!

1. Basisprincipes van je pensioen
Datum en tijd: dinsdag 13 april van 16.30 tot 17.15 uur

Tijdens dit webinar bespreken we waarom het belangrijk is dat we samen zorgen voor een solide en betrouwbare pensioenvoorziening, welke partijen betrokken zijn bij de pensioenonderhandelingen en waarom pensioen nu al relevant is voor jonge mensen.

2. Duurzaam en verantwoord beleggen
Datum en tijd: woensdag 11 mei van 16.30 tot 17.15 uur

Hoe wordt jouw pensioenpremie belegd? Wat is het streven van ABP wat betreft duurzaam en verantwoord beleggen?

3. Een nieuw pensioencontract
Datum en tijd: dinsdag 1 juni van 16.30 tot 17.15 uur

Ongetwijfeld zal je de afgelopen jaren in het nieuws iets hebben gehoord over het pensioenakkoord en de verbouwing van het Nederlandse pensioenstelsel die daardoor inmiddels gestart is. Maar hoe zit dat nou precies? En welke pensioengaranties levert dat op voor de huidige jongeren?

Gegarandeerd (kennis)rendement!
Graag tot ziens tijdens één of meer van deze digitale bijeenkomsten. Laat dit buitenkansje niet liggen: het is een investering met gegarandeerd (kennis)rendement. Meld je vandaag nog aan!

En o ja – nodig gerust collega’s en vrienden voor deze webinars uit, ook degenen die nog geen lid zijn van een vakbond.

Meer over:
Pensioen