14 april 2022

Steunactie toeslagenouders en -kinderen

Op zaterdag 16 april vindt op het Kruisplein in Rotterdam een grote steunmanifestatie plaats voor de slachtoffers van de toeslagenaffaire, mede georganiseerd door de Nederlandse Politiebond. De NPB roept politiemensen op ook naar deze demonstratie te komen en de gedupeerde gezinnen (en de politiek) nog eens duidelijk laten zien en voelen dat deze ouders en kinderen niet alleen staan in hun strijd voor rechtvaardigheid.

De Nederlandse politiek heeft ernstig gefaald in het tijdig constateren en corrigeren van een losgeslagen fraudebeleid van de Belastingdienst op toeslagengebied. Jarenlang heeft dit beleid  als een agressieve kanker kunnen voortwoekeren en de levens van talloze Nederlanders (volwassenen en kinderen) voor eens en altijd laten ontsporen en verzuren.  

Onvoldoende prioriteit
Anno 2022 zitten veel slachtoffers nog altijd in diepe ellende: financieel maar ook emotioneel en op gezondheidsgebied. De manier waarop zij door de Belastingdienst zijn behandeld heeft inmiddels de nodige politieke gevolgen gehad – er is uiteindelijk zelfs een kabinet over gevallen. Toch wekt Den Haag nog altijd de indruk onvoldoende prioriteit te geven aan het eerherstel en de zorgplicht voor de getroffen ouders en kinderen. Vaak krijgen die toch weer het idee dat ze er alleen voor staan en dat hun belangen (zo snel mogelijk zo veel mogelijk rechtvaardigheid) naar de achtergrond schuiven.

Steunmanifestatie
Een aantal maatschappelijke organisaties en politieke partijen hebben de handen ineengeslagen om de slachtoffers van de misstanden bij de Belastingdienst (en de politiek) te laten merken dat ze hun strijd echt niet alleen voeren. Op zaterdag 16 april wordt een steunmanifestatie gehouden op het Kruisplein in Rotterdam, bij de recent onthulde expositie over de verhalen en foto’s van gezinnen die door het toeslagenschandaal zijn gedupeerd.

Tot de maatschappelijke organisaties achter de manifestatie behoren Stichting Gedupeerde Ouders, Amnesty International, Save the Children, FNV, Number 5 community en de Nederlandse Politiebond. Tot de meewerkende politieke partijen behoren de SP, GroenLinks, Bij1, Denk, PvdA en Partij voor de Dieren.

Politiek signaal
Kom op zaterdag 16 april naar Rotterdam en laat zien dat je solidair bent met de slachtoffers van het toeslagenschandaal! De manifestatie op het Kruisplein begint om 12:00 uur. Het officiële programma staat gepland van 12:30 uur tot 13:30 uur. Daaraan levert ook de NPB een bijdrage.

Graag tot ziens op het Kruisplein!

Meer over:
Vereniging