3 april 2018

Stem voor een betere pensioenbewaking!

Wil jij meer invloed op je pensioen? In april vinden er verkiezingen plaats voor het Verantwoordingsorgaan (VO) van ABP, het pensioenfonds voor onder andere politieambtenaren. Jij kunt met je stem bepalen wie jouw belangen moet bewaken binnen het Verantwoordingsorgaan. Stem op lijst 1c, FNV Veiligheid!

Sinds 2014 kent ABP een Verantwoordingsorgaan dat namens de deelnemers het beleid van het fonds controleert. Het VO bestaat uit deelnemers die nog pensioen opbouwen en deelnemers die al pensioen ontvangen. Namens jou kunnen zij invloed uitoefenen op het doen en laten van ABP - en daardoor op de kwaliteit van jouw pensioen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Vanaf 3 april kun jij mede bepalen wie de komende vier jaar jouw belangen gaat bewaken binnen het VO. Als (oud-) politiemedewerker wil je op die post natuurlijk bij voorkeur iemand met kennis van de politie en het politiepensioen. Daarom presenteert de NPB samen met de andere bonden van FNV Veiligheid een lijst met kandidaten. Onze kandidaten ontvangen, net als jij, een politiepensioen en beschikken over de nodige kennis en ervaring om jouw pensioen het beste te kunnen bewaken.

Op 3 april krijg je van het ABP een e-mail of brief met daarin een stemcode. Hiermee kun jij in de hele maand april je stem uitbrengen. Je kunt ook rechtstreeks naar de website van het ABP om je stem uit te brengen. Wil je jouw pensioen laten bewaken door (oud-)collega’s die verstand hebben van zaken? Stem dan op lijst 1c: FNV Veiligheid!

Klik hieronder voor meer informatie over de kandidaten namens FNV Veiligheid

Actieven*
Richard Bronswijk
Jeroen Maat

* Ben je actief dienend? Dan kun jij je stem uitbrengen op de lijst met actieve kandidaten

Post-actieven**
Bert Weeren
Paul van Campen
Leo van den Heuvel

** Ben je gepensioneerd? Dan kun jij je stem uitbrengen op de lijst met niet-actieve kandidaten

Meer over:
ABP
ABP-VO