18 juni 2018

Start CAO-sessies en lancering enquête

Vanaf vandaag (maandag 18 juni) houden de politiebonden zeven CAO-sessies. Tijdens deze sessies geven de bonden een toelichting op de CAO-onderhandelingen tot nu toe en gaan ze in gesprek met collega’s over de flexibiliseringsvoorstellen van de werkgever. Jij wil je zegje toch ook doen? Dus kom vooral! Ben je niet in de gelegenheid om te komen, laat je stem dan horen via de digitale enquête van de bonden.

De politiebonden willen met de werkgever geloofwaardige nieuwe afspraken maken over betere arbeidsvoorwaarden. Dat is lastig in een situatie waarin de Nationale Politie kampt met grote organisatorische problemen, zoals een enorme rooster- en werkdruk door (o.a.) een chronisch capaciteitsgebrek en een veel te grote afstand tussen ondersteuning en uitvoering. Wat komt er in zo’n situatie van de uitvoering van CAO-afspraken terecht? Precies!

Eerst de basis op orde
Met dat in ons achterhoofd, hebben de bonden de Nationale Politie een herstelplan met 33 maatregelen aangeboden. Een akkoord daarover - oftewel: eerst de basis op orde - moet volgens de bonden voorafgaan aan het maken van nieuwe CAO-afspraken. Zie deze video – opgenomen op de kaderledenbijeenkomst van 17 mei.

Flexibele inzet
Het standpunt van de werkgever is dat veel van de huidige organisatorische problemen oplosbaar zijn door een meer flexibele inzet van de medewerkers mogelijk te maken. Zie deze video.

No go area’s en oplossingen
De bonden willen op de voorstellen van de werkgever reageren na gesprekken met de achterban. Wat vind jij? Lossen de voorstellen van de werkgever iets op? Zit er iets in? Wat helpt jou? Wat is onacceptabel? En heel belangrijk: heb jij betere oplossingen? Zie de laatste video.

Data en locaties CAO-sessies
18 juni (9.30 - 12.30): Rotterdam (De Veranda) Cor Kieboomplein
19 juni (14.00 - 16.30): Eindhoven, Mathildelaan 4
20 juni (9.30 - 12.30): Den Haag (De Yp), Katschiplaan 10
25 juni (9.30 - 12.30): Amsterdam (De Eenhoorn), James Wattstraat 84
26 juni (14.00 - 17.00): Utrecht, Kroonstraat 25
27 juni (9.30 – 12.30): Apeldoorn, Europaweg 79
28 juni (9.30 – 12.30): Drachten, Noorderend 4

KLIK HIER voor een vergelijking van de CAO-inzet van de bonden en die van de werkgever!

Direct door naar online enquête
Geef je mening via deze enquête. Dat kost je hooguit 10 minuten dus laat je horen!

Meer over:
CAO