2 augustus 2022

Samen sterk tegen kinderkanker

Collega’s uit Amsterdam hebben door deelname aan de Den Helder-Maastrichtloop – een sponsor-estafetteloop van 426 kilometer – in totaal 14.500 euro bijeengebracht voor KiKa en Villa Joep (instellingen die de strijd tegen kinderkanker ondersteunen) en Villa ExpertCare (gezinsvervangende huizen voor kinderen met een levensbedreigende ziekte). De NPB maakte het op poten zetten van deze inzamelingsactie financieel mede mogelijk.

Zodra duidelijk werd dat er in mei 2022 voor het eerst in twee jaar weer een Den Helder-Maastrichtrun zou plaatsvinden, staken zes collega’s uit Amsterdam de koppen bij elkaar: Ronald van Waaijen, Lennaert Brouwer, Martijn Veenstra (team Amsterdam Oost) en Rein van de Peil, Robin Baas en Mark van der Veen (team Amsterdam Zuid-Buitenveldert). Ze besloten mee te doen, maar wel met twee teams. Het moest een soort wedstrijd in een wedstrijd worden, met samenwerking op het gebied van de verzorging en de donaties.

24 uurs-run
Vele overleggen volgden, onder andere over het beste voorbereidingstraject. Rein van de Peil legde het idee op tafel voor een heuse 24 uurs-run in het Amsterdamse Olympisch Stadion. Op 7 april om 14.00 uur klonk het startschot voor deze unieke marathon. Een etmaal lang liepen er vervolgens non stop renners over de sintelbaan van het Olympisch Stadion. De weergoden waren ons niet heel goed gezind en soms was het best zwaar. Maar mede door de danseressen van United Dance Almere en DJ House Fashion en Maaike was het toch een groot succes, zeker voor herhaling vatbaar in 2023!

Op zaterdag 21 mei was het na maanden van voorbereiding tijd voor het echte werk. Team Zuid-Buitenveldert startte om 05.30 uur. Team Amsterdam Oost begon om 08.00 uur de eerste clicks te rennen. Beide teams gingen prima van start; de sfeer zat er goed in. Anders dan bij de 24 uurs-run hadden we het weer mee: niet te warm, niet te koud. Ideaal hardloopweer.

Ondersteuning
Drinken, eten en massages: met dank aan de verzorgers kwamen de renners, chauffeurs en navigatoren niets te kort. En dat was nog best een hele opgave voor de ondersteuning, want de twee teams liepen op andere tijden en snelheden. Het bepalen van de rustpunten had een hoog Einstein-gehalte. Gelukkig was Ronald een lopende rekenmachine.

De run was van tijd tot tijd afzien, maar er werd ook een hoop gelachen. De sfeer was top. Dat alles leidde ertoe dat Team Zuid-Buitenveldert op zondag 22 mei finishte in een tijd van 30 uur 49 minuten en 58 seconden. Team Amsterdam-Oost kwam binnen met een recordtijd van 28 uur 44 minuten en 25 seconden. Mooie tijden, waar beide teams trots op zijn.

Mooi sponsorbedrag
Veel belangrijker is echter dat we een mooi sponsorbedrag voor KiKa, Villa ExpertCare en Villa Joep bij elkaar hebben gerend: in totaal 14.500 euro! Een bedrag waar we met zijn allen echt trots op zijn.

Om deze opbrengst mogelijk te maken is een investering vooraf noodzakelijk, want deelname aan de Den Helder-Maastrichtrun kost nu eenmaal geld. Een van de organisaties die ons in die fase gesponsord heeft – waardoor we uiteindelijk zoveel mogelijk geld overhielden om aan de genoemde goede doelen te geven – is de Nederlandse Politiebond. Zonder de ondersteuning van de NPB hadden we dit echt niet kunnen waarmaken. Namens team Zuid-Buitenveldert en Amsterdam Oost onze grootste dank!

En tot slot dagen we collega’s uit andere delen van het land uit om in 2023 ook mee te doen aan dit bijzondere en relevante evenement. Tot ziens in Den Helder!

Meer over:
Vereniging