13 oktober 2023

Stampvoet mee tijdens onze protestmars door Amsterdam!

De FNV – de grootste vakcentrale van Nederland, waarbij ook de NPB is aangesloten – heeft zaterdag 4 november uitgeroepen tot de Dag van de Bestaanszekerheid. Kom die dag ook naar de hoofdstad en help ons de politiek een duidelijk signaal te geven over het gewenste sociaal-economische beleid na de verkiezingen van 22 november: Nederland verdient beter!

Op 22 november kiest Nederland een nieuwe volksvertegenwoordiging. Op basis van de uitslag wordt vervolgens een landelijk dagelijks bestuur gevormd – het nieuwe kabinet. De komende weken voert de FNV intensief campagne om te zorgen de burgers bij het uitbrengen van hun stem en de politici bij de totstandkoming van het regeerakkoord de juiste prioriteiten voor ogen hebben: Nederland verdient beter!

De NPB roept zijn leden op deze campagne te steunen, bijvoorbeeld door op zaterdag 4 november naar Amsterdam te komen.

Wat gaan we doen?
Op de Dag van de Bestaanszekerheid lopen we om te beginnen een demonstratieve mars. We verzamelen om 12:00 uur op de Dam, waar volop broodjes zijn om te zorgen dat iedereen om 12:30 uur met voldoende brandstof kan beginnen aan een optocht naar het Westerpark. Daar presenteert de FNV vanaf 14:00 uur een gevarieerd podiumprogramma, met onder andere een debat tussen politici over bestaanszekerheid.

Hoe kom je ter plekke?
Er rijden gratis bussen vanuit het hele land.
Meer info en aanmelden: fnv.nl/4november