Bijgewerkt: 10 september 2019

Politievrouwen, hart en power (Door het oog van vrouwen)

Deze winter biedt de NPB vijftien vrouwelijke collega’s de mogelijkheid op kosten van de bond mee te doen aan een training in het omgaan met ongewenst gedrag op de werkvloer. Door een prikkelende mix van nieuwe kennis en leerzame ervaringen willen wij je inspireren en tools meegeven die je kunt inzetten in je dagelijkse praktijk. NOG SLECHTS EEN PAAR PLAATSEN BESCHIKBAAR!

De training wordt gegeven op twee achtereenvolgende dagen in oktober 2019 (17 en 18 oktober), voortgezet op 9 januari 2020 en afgesloten met een dagdeel op 10 januari.

De training wordt verzorgd door Esther Neven en Shielta Ramautarsing. Esther is onderzoeker/wetenschapper en doet momenteel onderzoek naar de uitstroom van vrouwen bij de politie. Shielta is deskundige in gedragsverandering en zet zich onder andere in op het gebied van slachtofferschap/daderschap en in- en uitsluitingsmechanismen binnen organisaties.

Ervarend leren
Ervarend leren staat tijdens 'Politievrouwen, hart en power' centraal. De beoogde doelen zijn

  • het bewust worden van machts- en loyaliteitspatronen;
  • inzicht krijgen in de eigen in- en uitsluitingsmechanismen;
  • inzicht krijgen in het eigen handelingsrepertoire bij interactie met anderen;
  • leren grenzen stellen;
  • leren gehoord en gezien worden;
  • leren bewust te kiezen voor anders handelen.

Geïnteresseerd in deelname? Stuur dan een e-mail naar Latifa al Ayachi.
Na bevestiging van je aanmelding ontvang je meer informatie over het programma.

------------------------

Sociaal veilige werkplek 
De NPB heeft besloten de training Politievrouwen, hart en power (Door het oog van vrouwen) te organiseren na het ontvangen van meerdere signalen van vrouwelijke leden over ongewenst gedrag van collega’s en leidinggevenden. Als ze daarvan melding maken, krijgen ze vaak geen of onvoldoende gehoor, wat kan leiden tot uitval of het verlaten van de organisatie. Een zorgwekkende situatie, vindt de NPB.

Om de werksituatie van politievrouwen sociaal veiliger te maken is volgens de NPB een beweging binnen het korps nodig die hen laat zien dat zij er niet alleen voor staan. De NPB wil deze beweging steunen door vrouwelijke collega’s kennis en inzichten te laten opdoen die bijdragen aan hun mogelijkheden om voor zichzelf en voor elkaar op te komen.

Naast het overdragen van theoretische kennis staat tijdens de training uitdrukkelijk het principe van ervarend leren centraal. We volgen daarbij het advies van de denker en filosoof Confucius uit het oude China: ‘Ik hoor en ik vergeet. Ik zie en ik onthoud. Ik doe en ik begrijp!’

Ook iets voor jou? Meld je aan!

Latifa Al Ayachi
NPB-programmamanager Inclusie

Meer over:
Scholing