6 juli 2018

Politiebonden samen naar Den Haag voor betere cao (video)

Gisteren zijn de vier politiebonden samen naar Den Haag gegaan om korpschef Erik Akerboom en minister Ferd Grapperhaus ter verantwoording te roepen voor een betere cao. Bekijk de video en laat iedereen weten waarom onze collega's een fatsoenlijke cao nodig hebben.

Deze cao-acties begonnen gisteren met de Mars van de Uitgeknepen Citroenen waarbij alle kaderleden van de verschillende politiebonden naar het kantoor van korpschef Akerboom gingen om verhaal te halen: "We zullen onze voorstellen moeten aanpassen," zo verklaarde hij. Ondanks zijn steunbetuiging voor de actie kon hij de aanwezige politiemensen niet geruststellen. Het vertrouwen van de collega's is hij kwijt en nu moet hij het terugverdienen. Ook minister Grapperhaus beloofde er alles aan te zullen doen om de onderhandelingen weer door te laten gaan: "Ik realiseer me dat ik concessies zal moeten doen om tot een onderhandelingsresultaat te komen." Bekijk hier de hele video en deel het zodat iedereen ziet waarom onze collega's en fatsoenlijke cao nodig hebben.

Diverse Kamerleden spraken hun steun uit voor de actie en voor de politiemensen en beloofde er alles aan te doen om de nieuwe cao op tafel te krijgen. De vakbonden zijn er intussen niet gerust op en hebben al acties aangekondigd. Deze beginnen op 9 juli, waarbij er alleen nog maar bonnen worden uitgeschreven voor ernstige vergrijpen. Lees ook de belangrijkste punten van de cao-eis van de vakbonden.

Meer over:
CAO