14 januari 2020

Podcast: ‘ACP en NPB over zoektocht gezamenlijke huisvesting’

Pepsi en Coca Cola. De verschillen zijn breed besproken, maar toch hebben beide merken meer gemeen dan ze van elkaar verschillen. Hetzelfde geldt voor de Politievakbonden ACP en NPB. In deze podcast hoor je bestuurders Albert Springer (NPB) en Esmé Rijs (ACP) over waarom en hoe beide organisaties sinds augustus 2019 gezamenlijke huisvesting voorbereiden als eerste stap voor intensiever samenwerken.

Wil jij weten wat Albert en Esmé te zeggen hebben over hoe de samenwerking tot stand kwam, welke doelen de organisaties nastreven, welke voordelen samenwerken oplevert en hoe ze van plan zijn om vast te houden aan wat ze uniek maakt? Hieronder staan een aantal quotes. Wil je het hele interview beluisteren, klik dan hier om naar het radiobestand (podcast) te gaan.

“Vanuit de wens van de leden om samen hun belangen te behartigen zijn we de afgelopen jaren steeds vaker gaan samenwerken en dat gaat ook heel erg goed. De laatste pensioenacties in maart geven ons het groene licht om uitdrukkelijker te verkennen.” Esmé Rijs over samenwerken tussen beide organisaties.

“Zoals elke relatie groei je langzaam naar elkaar toe. Tijdens de gesprekken kwamen we erachter dat we allebei op zoek waren naar woonruimte en zeiden we tegen elkaar, misschien moeten we dat dan gezamenlijk doen.” Albert Springer over gezamenlijke huisvesting.
“Het belang van onze leden staat altijd voorop. We mogen even met onszelf bezig zijn, maar daarna moeten we weer vol gericht zijn op het ten dienste staan van onze leden”, aldus Albert Springer over het vooropstellen van het ledenbelang.

“We gaan eerst samenwonen om elkaar beter te leren kennen. We blijven gescheiden verenigingen. We zullen zien waar dat elkaar beter leren kennen toe leidt”, zegt Esmé Rijs over het blijven van twee verenigingen.