9 augustus 2020

In beeld: O&T-werk ondergewaardeerd

De politiebonden NPB en ACP timmerden op vrijdag 7 augustus van 's ochtends vroeg (Radio 1 Journaal) tot 's avonds laat (Met het oog op morgen) aan de weg om de open brief van de collega's van Observatie & techniek aan minister Grapperhaus onder de aandacht te brengen. Kijk en/of luister via onderstaande links reportages en gesprekken terug!

Jan Struijs nam om half zeven ’s ochtends het voortouw door op Radio 1 een toelichting te geven op het artikel over de open brief in het Algemeen Dagblad. Vanaf 12.00 uur ’s middags benadrukte hij de noodzaak van een ingreep van de minister om het beloningsconflict de wereld uit te helpen ook in een reportage van het NOS Journaal.

Albert Springer gaf diezelfde ochtend een uitgebreide toelichting op AD TV.

Samen met Elly Pathuis zorgde hij ervoor dat op een veilige plek in Nederland een in beeld en geluid onherkenbaar gemaakte O&T-collega door de NOS kon worden geïnterviewd over het beloningsconflict met de leiding van de Nationale Politie. Dit interview werd in het NOS 8 Uur Journaal uitgezonden.

Tot slot sprak Elly Pathuis ’s tien minuten (vanaf 23.30 uur) over de onderwaardering van het O&T-werk met Chris Kijne in Met het oog op morgen.

Meer over:
O&T