21 september 2022

NPB Workshop Festival: de toekomst van de politiebonden

Een van de acht workshops tijdens het NPB Workshop Festival op vrijdag 14 oktober gaat over de veranderingen die nodig zijn om de NPB in de toekomst relevant en slagvaardig te houden. Blijven we concurreren met de andere drie politiebonden of gaan we (nog meer) samenwerken? Gaan we mee met de tijd of blijven we doen wat we deden? Kom erover meepraten op de tweede dag van het NPB-congres in Assen!

NPB-leden kunnen gratis deelnemen aan twee van de acht workshops op vrijdag 14 oktober. Het voorprogramma bestaat uit een interview met Lieke Hester, hoofdagent aan Bureau Burgwallen in Amsterdam en schrijfster van het boek ‘Het kan ook nooit normaal’. In lekker eten en drinken tussendoor wordt voorzien. Voor deze vakbondsdag kun je buitengewoon verlof aanvragen op grond van artikel 35 van de rechtspositie politie (Barp).

Meld je vandaag nog aan voor de werksessie Krachtige en toekomstbestendige politiebonden door HIER TE KLIKKEN.

De vier Nederlandse politiebonden zijn met elkaar in gesprek over verdergaande samenwerking. Nieuwe inzichten, nieuw beleid en nieuwe producten en diensten zijn volgens de huidige besturen cruciaal om als vakbond in de 21-ste eeuw sterk en waardig te blijven.

Omgaan met veranderingen
In de werksessie Krachtige en toekomstbestendige politiebonden verkennen NPB-leden samen de stappen die nodig zijn om dat doel te bereiken en hoe je moet omgaan met veranderingen die dat met zich meebrengt in het werken met elkaar en met anderen. Dat gebeurt onder leiding van Elmas Duduk, psycholoog en coach voor High Performers.

De deelnemers worden opgesplitst in vier subgroepen, die zich elk gaan buigen over het antwoord op één van de volgende vier vragen.

1. Welke gebeurtenissen of veranderingen hebben invloed op de bonden?

2. Wat of welke activiteiten hebben de bonden gemeenschappelijk?

3. Wat moet echt anders of is niet meer van deze tijd?

4. Waar zit de grootste uitdaging bij het samenwerken?

Na afloop wordt gezamenlijk besproken welke antwoorden er per vraag zijn opgehaald. Deze workshop wordt twee keer gegeven en leidt uiteindelijk tot een geanonimiseerd verslag van de inbreng op hoofdlijnen, door Elmas Duduk aangevuld met haar eigen reflecties en aanbevelingen.

Meld je vandaag nog aan voor de werksessie Krachtige en toekomstbestendige politiebonden door HIER TE KLIKKEN.

Meer over:
Congres