10 oktober 2019

NPB-seminar (dag 1): 'Voor criminelen zijn grenzen boterzacht'

“Voor criminelen zijn grenzen boterzacht, voor overheden vormen ze een enorme barrière." Dit benadrukt Annet Klinkers, accountmanager Nederland van Euregionaal Ontwikkelings- en Expertise Centrum (EURIEC), de tweede spreker tijdens het seminar van de NPB en zijn Duitse zusterbond GdP Nordrhein-Westfalen, dat t/m vrijdag duurt. Het seminar vindt plaats in Hotel Ruimzicht in het Gelderse Zeddam.

V.l.n.r.: Projectmedewerker Bo de Bruijn, accountmanager Duitsland Annelore Eichel en accountmanager Nederland Annet Klinkers van EURIEC.

De eerste spreker bij het seminar was Rolf van der Kall van het Euregionaal Politie Informatie en Politie Informatie en Coördinatie Centrum. “Sinds 13 jaar werken wij in de grensregio samen", zei hij. "Voor die tijd was er niets op het gebied van samenwerking. Nu werk ik als Duitser op een Nederlands bureau. Het is ongelofelijk waardevol om elkaar letterlijk op te zoeken en aan te kunnen spreken. Ik zit met deze uitdaging, hoe zou jij… Echt informatie uitwisselen, echt samenwerken. Dat is ook wat ik jullie mee wil geven en waarom ik aan dit seminar wilde meewerken. Zoek elkaar op, spreek elkaar aan. Wissel informatie uit; zowel de successen als de uitdagingen.”

Actuele vakbondsthema's
Vrijdag komen tijdens het seminar van de NPB en de GdP actuele vakbondsthema’s binnen de politiewereld in Nederland en Duitsland ter sprake. Meike to Baben, bondssecretaris binnen het dagelijks bestuur van de GdP Nordrhein-Westfalen, en Albert Springer, penningmeester en vicevoorzitter van de NPB gaan hier uitgebreid op in. Tenslotte wordt het werk van het Grensoverschrijdend Politieteam (GPT) in de schijnwerpers gezet door GPT-teamleider Bert Bruins, David Thomson van GPT Oldenzaal en Isabel Hömme, plaatsvervangend teamleider van GPT Bad Bentheim.

V.l.n.r. NPB-eenheidsbestuurder Frank Kuiper, Meike to Baben, bestuurslid van GdP Nordrhein-Westfalen en gastspreker Rolf van der Kall van het EPICC.

Meer over:
Internationaal