31 augustus 2021

NPB-poll: werk- en roosterdruk in de vakantieperiode

In de NPB-app kunnen leden wekelijks meedoen aan een poll over een onderwerp dat betrekking heeft op het vakbondswerk van de NPB en/of actuele ontwikkelingen in het politiewerk. De afgelopen week was de vraag: Hoe staat het met jouw werkdruk in deze zomerverlofperiode? In totaal gaven 399 NPB-leden daarop antwoord.

Van de 399 respondenten meldde praktisch de helft (47 procent) dat hun werk- en roosterdruk voor de zomerverlofperiode al (te) hoog was. Van deze groep van 188 collega’s meldde 11 procent dat hun al (te) hoge werkdruk in de vakantiemaanden gelijk gebleven was; 31 procent dat hun werkdruk nog een beetje hoger was geworden; en 58 procent dat hun werkdruk in de zomerverlofperiode nog eens flink was gestegen.

Nog eens een vijfde van de respondenten (77 personen, 19 procent) meldde dat hun werk- en roosterdruk in de zomerverlofperiode weliswaar gestegen was (voor 15 procent een beetje en voor 4 procent flink), maar dat zij de hoogte daarvan niet als een probleem zagen.

Tot slot meldde ruim twintig procent van de respondenten (86 procent, 22 procent) dat hun werkdruk tijdens de vakantiemaanden gelijk was gebleven – en dat zij de hoogte daarvan ook voor die tijd niet als een probleem hadden ervaren.

Tot en met maandag 6 september kunnen NPB-leden in de NPB-app meedoen aan een nieuwe poll. Dit keer is de vraag: zorgt het (extra) personeelsgebrek deze zomerverlofperiode tot (extra) veiligheidszorgen?

De NPB-poll is te vinden op het DASHBOARD van de app. Wie meedoet, krijgt meteen de response tot op dat moment in beeld.

Meer over:
Vereniging