7 september 2021

NPB-poll: veiligheidszorgen in de vakantieperiode

In de NPB-app kunnen leden wekelijks meedoen aan een poll over een onderwerp dat betrekking heeft op het vakbondswerk van de NPB en/of actuele ontwikkelingen in het politiewerk. De afgelopen week was de vraag: Zorgt het (extra) personeelsgebrek deze zomerverlofperiode voor (extra) veiligheidszorgen? In totaal gaven 314 NPB-leden daarop antwoord.

Van de 314 respondenten meldde praktisch een derde (31 procent) dat het (extra) personeelsgebrek in de vakantieperiode in hun geval niet tot had geleid (extra) zorgen over hun veiligheid tijdens het werk. Een bijna even grote groep (93 personen, 30 procent van de respondenten) meldde daarover geen idee of uitgesproken mening te hebben, wat toch ook min of meer duidt op het ontbreken van enorme (extra) kopzorgen op dit gebied.

Al met al meldden 123 respondenten (39 procent) dat door de (extra) bezettingsproblemen in de zomertijd wel eens (extra) gevoelens van onveiligheid te hebben gehad. In iets meer dan de helft van deze meldingen ging het om WEL EENS een onveiliger gevoel (21 procent); in iets minder dan de helft (18 procent) om REGELMATIG een onveiliger gevoel.

Sinds vanochtend kunnen NPB-leden in de NPB-app meedoen aan een nieuwe poll. Dit keer hebben we een stelling waarop gereageerd kan worden: het nieuwe digitale bondsblad van de NPB (PolitiePost) is informatief en leest lekker weg.

De NPB-poll is te vinden op het DASHBOARD van de app. Wie meedoet, krijgt vervolgens de actuele uitkomst in beeld.

Meer over:
Vereniging