27 augustus 2019

NPB-lid wint goud bij handboogschieten

Tijdens de World Police & Fire Games in de Chinese stad Chengdu heeft NPB-lid Peter van der Linden maar liefst drie medailles gewonnen bij het handboogschieten. Hij keerde terug naar Oost-Brabant met twee bronzen plakken en een gouden exemplaar. De NPB – sponsor van de NPB-leden in het Nederlandse hulpverlenersteam – feliciteert hem van harte met deze knappe prestatie. Op naar de WPFG in 2021 in Rotterdam!

In tropische omstandigheden (temperaturen tot 40 graden) nam Peter het op tegen Aziatische toppers die qua materiaal en voorbereiding behoorlijk in het voordeel waren. Toch wist hij op het eerste onderdeel (Target 900 Round – schieten op één schietschijf vanaf een egale ondergrond) genoeg punten te vergaren voor een derde plaats op het erepodium: zijn eerste bronzen medaille was een feit.

28 Schietschijven
De tweede dag stond in het teken van het onderdeel Field Round, waarbij maar liefst 28 schietschijven op verschillende afstanden van elkaar worden geplaatst. Dit keer kwam Peter met zijn puntenaantal dicht in de buurt van een zilveren medaille, maar uiteindelijk werd het opnieuw een bronzen exemplaar.

Kunststof dieren
Tijdens het onderdeel 3D Round sloeg Peter alsnog toe. Bij deze krachtmeting met de handboog bestaan de doelwitten uit kunststof dieren die op verschillende afstanden van elkaar zijn geplaatst. Bijzonder was wel dat men in China iets andere spelregels bleek te hanteren dan daarbuiten, wat de wedstrijd een extra dimensie gaf. Bij dit onderdeel was een collega uit Hongkong Peters grootste concurrent. Tot en met het eind was de wedstrijd zeer spannend: uiteindelijk wist onze collega uit Bladel het goud te pakken met slechts één punt verschil.

Supertrots
Peter van der Linden: ‘Op de World Police & Fire Games 2015, in de Verenigde Staten, had ik al een keer brons en een keer zilver gewonnen. Ik kwam met hele voorzichtige/realistische verwachtingen richting Chengdu, want de concurrentie vanuit de Aziatische landen is erg groot. Ik ben dan ook supertrots dat ik goud heb gewonnen. Op 4 september worden we gehuldigd in Rotterdam door burgemeester Aboutaleb.’

Rotterdam 2021
In Chengdu is de vlag van de World Police & Fire Games inmiddels overgedragen aan vertegenwoordigers van Rotterdam. Peter: ‘Over twee jaar is de Maasstad de gastheer van dit internationale sportevenement, waaraan duizenden hulpverleners meedoen. Het korps heeft grote ambities als het gaat om de deelname van politiemedewerkers in 2021. Ik roep dan ook alle sportieve collega’s op om deelname te overwegen. Hopelijk kunnen we dan samen gaan!’

[Met dank aan Communicatie politie-eenheid Oost-Brabant]