20 juni 2018

NPB en GdP brengen politiejongeren bijeen

In Brussel is gisteren een mooie nieuwe traditie in gang gezet: een internationale conferentie voor politiejongeren, georganiseerd door de Duitse politiebond Gewerkschaft der Polizei (GdP) en de Nederlandse Politiebond (NPB).

Het thema van de tweedaagse conferentie is ‘Die Polizei der Zukunft – Gemeinsam stark für ein sicheres Europa in Frieden und Freiheit’. Veertig jongeren uit meerdere Europese landen kwamen in de Belgische hoofdstad bij elkaar om zich te buigen over de ontwikkeling van hun dagelijkse werk in een snel veranderende wereld.

Dat deden ze onder andere door te luisteren naar een toespraak van Séverine Wernert (38), als topambtenaar werkzaam in het team van Eurocommissaris Julian King, belast met de veiligheid binnen de Unie. Zij sprak over nieuwe, eigentijdse uitdagingen op veiligheidsgebied zoals cybercrime, georganiseerde misdaad en terrorisme.

Op de eerste dag werd ook gediscussieerd over het thema ‘Wir sinds unsere Zukunft’. Daarna was er voor de politiejongeren ’s avonds tijdens de Meet & Greet volop gelegenheid elkaar wat beter te leren kennen en ook werkervaringen te bespreken.

Vandaag staan onder andere het volgen van workshops op het programma, een door de NPB verzorgde presentatie over ‘Smart-Policing – Neue Sicherheitsstrategien im digitalen Zeitalter’ en een discussie over de politie van de toekomst met onder andere FNV-voorzitter Han Busker, NPB-voorzitter Jan Struijs en lid van het Europees parlement Agnes Jongerius.
De discussie wordt geleid door GdP-bestuurder Jörg Bruchmüller.

Meer over:
Vereniging