3 november 2020

NPB Corona Logboek 3 november

Uitvoerende politiemedewerkers krijgen hun operationele toelage doorbetaald voor de dagen dat ze gepland stonden om te werken maar vanwege een (mogelijke) coronabesmetting in thuisquarantaine moeten. Daarover hebben de werkgever en de bonden duidelijke afspraken gemaakt. De doorbetaling van de OT geldt ongeacht de hoeveelheid vervangend werk die tijdens de thuisquarantaine mogelijk is.

Om de doorbetaling goed te laten verlopen is tijdens een quarantaineperiode een zorgvuldige dagelijkse urenverantwoording in BVCM noodzakelijk. Die is ook van belang voor het dagelijkse inzicht van de werkgever in het aantal collega’s dat niet operationeel inzetbaar is. De bonden roepen uitvoerende collega’s dan ook op deze registratie nauwgezet uit te voeren.

Let op: ook de tijd tussen het doen van een coronatest en de beschikbaarheid van de uitslag wordt beschouwd als quarantainetijd.

Niet ziek, wel in quarantaine
Ben je niet ziek maar moet je wel in quarantaine, dan zijn de volgende drie opties denkbaar.

  • Je kunt volledig thuiswerken

Als je zonder problemen kunt thuiswerken, registreer je jouw regulier geplande uren. Wel word je dan verzocht tijdens je quarantaineperiode elke dag in het opmerkingenveld van BVCM het woord QUARANTAINE in te vullen.

  • Je kunt thuis deels vervangende werkzaamheden doen

Als je thuis deels vervangende werkzaamheden kunt uitvoeren, registreer je die onder de betreffende BVCM-activiteit. De overblijvende uren registreer je tijdens de quarantaineperiode met de activiteit BVER_QUARA.

  • Je kunt helemaal niet thuiswerken

Wanneer er tijdens je quarantaineperiode geen vervangende werkzaamheden beschikbaar zijn, zet de planning je ingeroosterde uren op BVER_QUARA.

In quarantaine tijdens verlof
Uiteraard kan het ook gebeuren dat een collega tijdens een verlofperiode in thuisquarantaine moet omdat hij in contact is geweest met collega’s of familieleden die (mogelijk) met corona zijn besmet. Over een regeling voor het al dan niet terugkrijgen van (een deel van) deze verlofuren – bijvoorbeeld als de reden voor thuisquarantaine werkgerelateerd blijkt te zijn – zijn de bonden nog met de werkgever in overleg.

Meer over:
Corona Logboek