14 april 2020

NPB-Belastingnetwerk: klus geklaard!

Ook tijdens de coronacrisis is het NPB-Belastingnetwerk erin geslaagd om alle aangiften van leden die om bijstand hadden gevraagd op tijd digitaal naar de Belastingdienst te verzenden. Door de afgekondigde coronamaatregelen kon de belastinghulp niet op locatie verzorgd worden. De oplossing werd gevonden in het optimaliseren van de aangiften tijdens een telefoongesprek of tijdens video conferences via WhatsApp, Skype of FaceTime.

Dat is uiteindelijk allemaal prima verlopen. Belangrijk verschil is dat je normaal heel gemakkelijk even met een andere netwerker kunt sparren, omdat je met meerdere collega’s op een bepaalde locatie aan het invullen bent. Dat kon dit keer niet (zo gemakkelijk), omdat iedereen in zijn eentje aan het invullen was.

Het is ons zelfs gelukt om op tijd de aangiften aan te leveren van de NPB-leden die op de Antillen werken bij het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en van de aldaar ingezette medewerkers van de Koninklijke Marechaussee en ander defensiepersoneel. Met dank aan Bert Weeren van defensiebond AFMP voor zijn bijdrage.

Al met al zijn wij weer een ervaring rijker geworden!

Frans van der Heiden,
coördinator NPB-Belastingnetwerk
(helemaal rechts op de foto)