24 april 2018

Kooiman kandidaat NPB-secretaris

De NPB heeft oud-Tweede Kamerlid Nine Kooiman (37) op het oog als zijn nieuwe bondssecretaris. ‘Nine heeft als woordvoerder Justitie en hulpdiensten (politie, brandweer, ambulance) bewezen inhoudelijk goed thuis te zijn op ons werkgebied,’ aldus voorzitter Jan Struijs.

‘Daarnaast brengt ze een hoop politieke ervaring en know-how mee,' aldus Struijs, 'En een oprechte belangstelling voor het dynamisch en gezond houden van een belangenvereniging als de NPB. Kortom: een uitmuntende kandidaat.’

NPB-congres Enschede
Nine Kooiman werd vanochtend als zodanig gepresenteerd aan de vertegenwoordigers van de NPB-leden in de bondsraad. Op dinsdag 29 mei vindt in Enschede het vierjaarlijkse beleidscongres van de NPB plaats. Die dag bepalen de vertegenwoordigers van de leden of Kooiman ook echt de opvolger wordt van Saskia Dorrestein, die de afgelopen zeven jaar de functie van bondssecretaris vervulde.

Selectiecommissie
Het hoofdbestuur besloot unaniem Nine Kooiman als beoogd bondssecretaris voor te dragen nadat ze als enige kandidaat uit de selectieprocedure was gekomen. Onderdeel van die procedure is een gesprek met een speciale selectiecommissie, samengesteld uit leden van de bondsraad en het hoofdbestuur. De uitkomst was een positieve aanbeveling richting het HB.

Nine Kooiman: ‘Ik ben vereerd door de kans om voor zo’n energieke club te werken en enthousiast over de mogelijkheid om in deze functie heel concreet te strijden voor de belangen van politiemensen.’

Meer over:
Vereniging