2 april 2024

Nieuwe gratis cursussen en trainingen voor NPB-leden

In 2021 hebben de politiebonden NPB en ACP samen het Instituut voor Veiligheid opgericht. Een coöperatie die beroepsopleidingen en trainingen organiseert die het vakmanschap binnen het veiligheidsdomein versterken. De komende maanden presenteert het Instituut vijf nieuwe cursussen en trainingen waar NPB-leden GRATIS aan kunnen meedoen. Iets voor jou? Meld je aan!

STRESS: VIND JE KRACHT IN SPANNING
Wanneer: donderdag 18 april 2024
Tijdstip: 16.00 – 18.30 uur
Locatie: Huis voor Veiligheid, Tolweg 5 in Baarn
Spreker: Jeroen van der Most van Spijk

Jeroen van der Most van Spijk was beveiligingsmedewerker op Schiphol. Na voltooiing van de algemene militaire opleiding werd hij wachtmeester bij de Koninklijke Marechaussee. Een incident met zijn dienstwapen triggerde hevige stressklachten en leidde tot uitval.

Jeroen is inmiddels trainer en oprichter/eigenaar van Fullviss, een leven zonder trauma. Op donderdag 18 april vindt in Baarn de lancering plaats van zijn boek Vind je kracht in spanning. Stressmanagement bij dagelijkse incidenten.

In dat boek ontdek je vanuit directe ervaring de werking en de kracht van je stresssysteem. Hoe bestuur je het in de dagelijkse praktijk en hoe houd je het in balans? Stress is het meest effectieve overlevingsmiddel in het menselijk arsenaal. Dan moet je het wel leren hanteren!

Schrijf je in voor de boeklancering op 18 april door een mail te sturen naar: contact@uitgeverijkompas.nl.

----------------------------------

CONTRATERRORISME, EXTREMISME EN RADICALISERING
Wanneer: maandag 13 en dinsdag 14 mei 2024
Tijdstip: de hele dag
Locatie: Huis voor Veiligheid, Tolweg 5 in Baarn
Cursusleider: een CTER-specialist

Werk je bij de politie en wil je alles weten over contraterrorisme, extremisme en radicalisering? Ter introductie biedt het Instituut voor Veiligheid politiemedewerkers op 13 en 14 mei eenmalig kosteloos een tweedaagse training CTER aan.

Met de toenemende polarisatie neemt de spanning in de maatschappij toe. Hoe moet de politie daarop reageren? Uitgangspunt is dat terroristische daden niet alleen kunnen worden voorkomen met repressieve maatregelen, maar dat radicaliseringsprocessen naar gewelddadig extremisme in een vroeg stadium moeten worden ontdekt. De focus hierbij ligt op het signaleren van afwijkend gedrag en hoe te handelen in verschillende situaties.

In deze tweedaagse training door een CTER-specialist wordt uitgelegd hoe polarisatie werkt in de maatschappij, maar ook binnen de politieorganisatie. De cursist leert hoe hij deze gedragingen kan herkennen en duiden, alsmede waar hij informatie kan melden. Er komen meerdere handelingskaders aan bod, onder andere optreden bij een terroristisch incident en tegen personen die onze democratie ondermijnen.

Belangstelling? Schrijf je dan snel in! Het aantal plaatsen is beperkt!

----------------------------------------

WORKSHOP MINDFULNESS
Wanneer: donderdag 23 mei
Tijdstip: de hele dag
Locatie: Nederlands Veteranen Instituut, Doorn
Trainer: Eric Oostdijk

Vind je het moeilijk met je gedachten in het nu te blijven? Wil je leren omgaan met stress en angst? Dan is deze workshop mindfulness iets voor jou. Je leert je beter te ontspannen en concentreren. Je leert met je gedachten in het nu te zijn.

Het mindfulness-avontuur begon voor Eric Oostdijk in 2010, toen hij bij het Radboud Universitair Centrum voor Mindfulness de opleiding tot mindfulness-trainer volgde. In 2012 sloot hij deze opleiding succesvol af en sindsdien werkt hij als mindfulness trainer binnen het onderwijs, politie en defensie. Daarnaast is hij vertrouwenspersoon voor studenten en medewerkers bij Hogeschool Arnhem Nijmegen.

De workshop wordt georganiseerd door de Stichting onbekende helden. Hij wordt gegeven bij het Nederlands Veteranen Instituut, Willem van Lanschotlaan 1, 3941 XV in Doorn.

Wil je meer informatie of jezelf als deelnemer aanmelden? KLIK HIER!

------------------------------

MOTIVERENDE GESPREKSVOERING
Wanneer: dinsdag 25 juni
Tijdstip: 13:00 – 17:00 uur
Locatie: Huis voor Veiligheid, Tolweg 5 in Baarn
Spreker: Joyce Bakker

Bestaat jouw werk uit gesprekken voeren over gedragsverandering? Coach jij mensen die iets anders willen of moeten doen en wil je graag mensen echt verder helpen? Dan weet je hoe lastig het soms is om mensen in beweging te krijgen.

Joyce Bakker is expert in Motiverende gespreksvoering. Zij heeft de afgelopen jaren duizenden professionals opgeleid in deze manier van gesprekken voeren. Haar workshops zijn interactief, praktisch toepasbaar en er wordt gelachen! Joyce is auteur van het boek Stress-sensitief werken…Hoe dan?

Belangstelling? Meld je vandaag nog aan door HIER TE KLIKKEN!

--------------------------------------------------------------

STORYTELLING
Wanneer: dinsdag 2 juli 2024
Tijdstip: 10.00 tot 14.00 uur
Locatie: Huis voor Veiligheid, Tolweg 5 in Baarn
Spreker: Sandra de Snoo

Storytelling is niet meer weg te denken! De vaardigheid om je authentiek, boeiend en helder uit te spreken, goed te luisteren en te weten hoe je een ander uitnodigt om verhalen te delen, wordt steeds belangrijker. Verbinding is waar we allemaal, (on)bewust, naar op zoek zijn. Binnen en buiten de politie.

Wat is een goed verhaal? Welke ingrediënten moet je toevoegen om te zorgen dat luisteraars aan je lippen hangen en wat kun je beter achterwege laten? Wat levert het luisteren naar verhalen je op en hoe kun je doelgericht verhalen verzamelen? In deze training leer je het allemaal. Theorie wordt afgewisseld met aansprekende voorbeelden en je gaat vooral veel doen. Na deze training ben je in staat om storytelling direct toe te passen.

Sandra de Snoo nam in 2017 na 22 jaar ontslag bij de politie. Ze besloot de liefde voor het communicatievak en verhalen voortaan op interim en freelance basis in te zetten. Alles wat te maken heeft met mensen, drijfveren, normen en waarden en overtuigingen, kan rekenen op haar aandacht en belangstelling.

Geïnteresseerd? Meld je aan voor gratis deelname door HIER TE KLIKKEN!

----------------------------------------

Meer over:
Ledenvoordeel