26 januari 2024

Bezwaar tweede gemiste flexbonus aspiranten

Tweedejaars aspiranten hebben op hun salarisstrook van december 2023 opnieuw geen flexbonus aangetroffen. Om hiertegen bezwaar te maken, moeten ze hun gegevens weer aanleveren. Dat blijkt juridisch noodzakelijk te zijn. Via een speciaal formulier - waarvan je de link verderop vindt - kun je dit doen. Ook aspiranten die eerder niet mee hebben gedaan, kunnen zich nu aanmelden.

Al na de salarisstrook van eind 2022 heeft de NPB bezwaarschriften ingediend bij de werkgever. Hierop had namelijk de eerste flexbonus voor tweedejaars aspiranten al moeten staan. De werkgever verklaarde de bezwaren echter ongegrond, waardoor een gang naar de rechter werd gemaakt. De uitspraak in deze zaak wordt niet eerder dan midden deze maand verwacht.

Maak opnieuw bezwaar
Nu blijkt de flexbonus ook niet op de laatste salarisstrook van vorig jaar te staan. Daarom de nieuwe oproep aan tweedejaars aspiranten om ook hiertegen duidelijk bezwaar te maken. Meld je dus aan voor het collectieve bezwaar van de NPB tegen het geheel of gedeeltelijk ontbreken van de flexbonus op de salarisstrook van 21 december 2023. Hoe? Door op de onderstaande link te klikken, het formulier in te vullen en te versturen.

Je aanmelding is nodig, ook als je je de vorige keer al hebt aangemeld. Maar eveneens als je voor het eerst mee wilt doen met het collectieve bezwaar. Stuur het formulier wel zo snel mogelijk deze maand terug, want het bezwaar moet uiterlijk op 1 februari 2024 ingediend zijn.

Let op! Het eventueel vorig jaar ingediende bezwaar geldt dus niet als bezwaar tegen de ontbrekende flexbonus op de salarisstrook van december 2023. Je moet dus opnieuw bezwaar maken door het invullen van dit formulier.