13 februari 2022

Leerzame terugblik op een politieloopbaan

Oud-collega Ed Jissink schreef een boek over zijn (leer)ervaringen als mens in het politiepak gedurende 43 dienstjaren en noemde het Diender in naam van de koning(in). Zijn terugblik op zijn belevenissen in Assen en Nijmegen verschijnt in mei 2022. Wees er op tijd bij en bestel nu tegen een voordelige prijs een van de eerste driehonderd exemplaren!

Ed Jissink vervulde tijdens zijn loopbaan binnen de politie een trits aan functies. Van de hulpverlenende agent die boeven vangt tot hoofd Personeel en Organisatie. Van tactisch leidinggevende in het operationele politiewerk tot projectleider bij een innovatief project als het Veiligheidshuis. Van interne coach tot vertrouwenspersoon. Jissink: ‘Dit maakte het voor mij mogelijk na te denken over de effecten van het politiewerk zowel binnen de organisatie als buiten op straat. En hoe zich dat onderling – binnen ten opzichte van buiten – versterkte of tegenwerkte.’

Ruim 125 praktijkervaringen
Ed Jissink beschrijft wat hij deed en (bewust) niet deed als agent en leidinggevende tijdens TT-rellen, treinkapingen, hulpverlening, discriminatie, levensbedreiging, krakersoproer, zingeving, loyaliteitsvragen en veel meer. Aan de hand van ruim 125 voorvallen houdt hij de lezer een spiegel voor over onderwerpen als waarheidsvinding, rechtvaardigheid, collegialiteit, moed, angst, ethiek, integriteit, transparantie, gedrevenheid en kwetsbaarheid.

De memoires zijn geschreven in de vorm van een tweeluik. Jissink: ‘Het ene luik werpt een blik op de ups-and-downs binnen mijn loopbaan. Het andere luik tipt de mogelijke leermomenten bij uiteenlopende voorvallen. Mijn eigen beleving, ervaring en gevoel zijn daarbij als uitgangspunt genomen.’

Overdragen van inzichten
Jissink ziet het boek als een bijdrage aan wat hij beschouwt als de zin van zijn leven: ‘de overdracht van ervaringen en inzichten aan een volgende generatie van mensen die iets willen betekenen op het gebied veiligheid, zorg en bescherming’. Het bevat dan ook volop hints en aanbevelingen voor leidinggevenden en nieuwkomers in de wereld van veiligheid en bescherming en alle andere geïnteresseerden in de politie van Nederland.

KLIK HIER voor de promotieflyer!

---------------------------------

Een exemplaar reserveren?

STAP EEN: Stuur uw naam, adres, telefoonnummer en de tenaamstelling van uw bankrekeningnummer naar edjissink@gmail.com.

STAP TWEE: Maak € 29,75 (bezorging aan huis) of € 25 (gebruik afhaalpunt in Assen, Beuningen, Tiel, de stad Utrecht of regio Twente) over naar NL15 RABO 0383 9035 72 ten name van Perspectief JCM van den Tillaart. Maakt u gebruik van een afhaalpunt, vermeld dan aub van welk van de vijf genoemde mogelijkheden.

LET OP: Uw reservering is compleet nadat zowel mail als betaling zijn ontvangen! Jo van den Tillaart van adviesbureau Perspectief te Wijchen ondersteunt de afwikkeling. Uitgangspunt is: wie het eerst komt, het eerst maalt. En op = op.

Meer over:
Vereniging