16 februari 2018

Doe mee aan het Pensioenalarm!

De FNV – de grootste vakorganisatie van Nederland, waarbij ook de NPB is aangesloten – lanceert op dinsdag 20 februari om 14.00 uur een Pensioenoffensief. In elke provincie vinden dan demonstratieve bijeenkomsten plaats om de politiek te laten zien en horen hoe groot de onvrede over het huidige pensioenbeleid is. De NPB roept zijn leden op - gepensioneerd en niet-gepensioneerd - in groten getale aanwezig te zijn!

Het ABP-pensioen is al tien jaar niet verhoogd en dus in koopkracht flink achteruitgegaan. Dat geldt voor de pensioenen veel meer gepensioneerden en werkenden in Nederland. Het achterwege blijven van de inflatiecorrectie (indexatie) komt niet door slecht beleid van de pensioenfondsen. Ze is het gevolg van het lage-rente beleid en de strenge rekenregels die worden opgelegd vanuit de overheid.

Tijd voor actie
De FNV voert al jaren op het hoogste niveau over dit beleid en ook over de houdbaarheid van ons huidige collectieve pensioenstelsel en de almaar opschuivende AOW-leeftijd. Zo langzamerhand is het de hoogste tijd voor een pensioenoffensief over deze onderwerpen.

Pensioenalarm!
De komende maanden organiseert de FNV bijeenkomsten bij u in de buurt, het zogenaamde pensioenalarm! De eerste bijeenkomsten zijn op dinsdag 20 februari aanstaande om 14.00 uur in elke provincie.

Toon je onvrede
De NPB sluit zich van harte aan bij het pensioenoffensief van de FNV. Graag wil ik u dan ook uitnodigen om de pensioenalarm-bijeenkomsten bij te wonen en op die manier van uw onvrede over de achterblijvende koopkracht van gepensioneerden te laten horen.

Klik hier voor meer informatie over de bijeenkomsten en de link naar het aanmeldformulier.

NPB-leden kunnen bij de NPB een reiskostenvergoeding declareren. Het digitale formulier daarvoor kunt u aanvragen via info@politiebond.nl. Zoveel mogelijk samen rijden wordt uiteraard gewaardeerd.

Meer over:
Pensioen