15 maart 2018

NPB rondt serie CAO-bijeenkomsten af

De afgelopen weken zijn de vakbonden en de werkgever meerdere keren bij elkaar geweest voor voorbesprekingen over een mogelijke nieuwe politie-CAO: een pakket nieuwe afspraken over het op peil houden of verbeteren van de arbeidsvoorwaarden bij de politie. Wat heeft dat opgeleverd? Laat je persoonlijk informeren door de NPB-onderhandelaars!

De officiële onderhandelingen zijn nog niet begonnen; dat gebeurt waarschijnlijk pas begin april. Wel is meer duidelijk geworden over de inzet van beide partijen en dus over de kans dat er snel een akkoord zal worden bereikt dat acceptabel is voor zowel de bonden als de werkgever - minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en korpschef Akerboom.

Kantinebijeenkomsten
De NPB geeft zijn leden en andere geïnteresseerde collega’s graag de kans zich persoonlijk door onze onderhandelaars te laten bijpraten over de gang van zaken. Dat gebeurt in de vorm van een serie kantinebijeenkomsten door het hele land.

Actiebereidheid
Het doel van deze bijeenkomsten is naast informeren ook motiveren. Niet voor niets is het thema: een goede CAO krijg je niet kado. Op basis van het regeerakkoord en de CAO-inzet van de werkgever mag je verwachten dat het erg moeilijk wordt om tot een voor de bonden acceptabel akkoord te komen. De NPB houdt er dan ook rekening mee dat opnieuw een lange periode van vakbondsacties noodzakelijk zal zijn om dit centrum-rechtste kabinet tot de juiste investeringen in de politiemedewerkers te bewegen. Om die acties vol te houden en tot een succes te maken is de steun en medewerking van de NPB-leden onontbeerlijk.

Kom ook naar een CAO-bijeenkomst van de NPB om je te laten bijpraten door en desgewenst vragen te stellen aan onze onderhandelaars!

Resterende data, tijdstippen en locaties

  • Vrijdag 23 maart Den Haag

10.00 – 12.00 uur: aula (Waningzaal) bureau Burgemeester Patijnlaan 35
13.00 – 15.00 uur: auditorium bureau Katschiplaan 10

  • Woensdag 28 maart PDC Rotterdam

10.00 uur: Marten Meesweg 35, 3068 AV Rotterdam

  • Woensdag 11 april Midden-Nederland

10.00 – 11.00 uur: bureau Kroonstraat, ruimte J, Utrecht
13.30 - 14.30 uur: bureau Baljuwstraat, vergaderzaal 4.04, Almere

Meer over:
CAO