20 september 2021

Kom ook naar de Dag van de Onmisbaren!

Op zaterdag 25 september vindt tussen 13.00 en 14.30 uur de aftrap plaats van een grote FNV-campagne voor meer respect en waardering voor cruciale beroepen. Zorgverleners, schoonmakers, afvalophalers, politiemensen, kinderopvang- en supermarktmedewerkers en andere onmisbaren komen dan bijeen op de RDM-Campus in Rotterdam. Stap gratis in een van de speciale vakbondsbussen en wees van de partij!

Doe mee en meld je aan via www.fnv.nl/onmisbaren.

Hoge werkdruk
Cruciale beroepen hielden het afgelopen jaar ons land overeind. Ze zijn officieel onmisbaar maar ontvangen daarvoor vaak slechts een bescheiden loon tegenover een hoge werkdruk en veel onzekerheid. Daar moet verandering in komen onder het nieuwe kabinet!

Tijdens het programma spreken onder andere FNV-voorzitter Tuur Elzinga, de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, oud-vice-premier Jan Terlouw en NPB-voorzitter Jan Struijs. Ook zal er een bijzonder kunstwerk worden onthuld ter ere van de cruciale werkers.

De Dag van de Onmisbaren wordt ook gepresenteerd door twee Onmisbaren: Marco Groenewoud (Afval) en Khadija Tahiri-Hyati (Schoonmaak).

Vakbondsbussen
De FNV zet vanuit het hele land speciale vakbondsbussen in om jou en je collega’s gratis naar Rotterdam te brengen. Vanaf Rotterdam Centraal Station rijden er pendelbussen. Je vindt alle opstaplocaties op de aanmeldpagina. Momenteel schrijft het RIVM nog een mondkapje voor in het openbaar vervoer en daar houden wij ons uiteraard aan. Mocht dat veranderen voor de Dag van de Onmisbaren, dan informeren we je daarover.

Doe mee en meld je aan via www.fnv.nl/onmisbaren.

Meer over:
Vereniging