4 juni 2024

Kees Wijnen aan de slag als bondssecretaris NPB

Op dinsdag 28 mei is de bondsraad van de NPB akkoord gegaan met de benoeming van Kees Wijnen tot bondssecretaris. Kees had naar de functie gesolliciteerd als onderdeel van het fusieproces tussen de NPB en de ANPV, de politiebond waarbinnen hij de afgelopen tijd de functies van bondssecretaris en bondspenningmeester voor zijn rekening nam.

Het samengaan van de twee politiebonden moet op 1 januari 2025 voltooid zijn. Tot die tijd blijft Kees Wijnen zijn werk als dagelijks bestuurder van de NPB zoveel mogelijk combineren met zijn afrondende bestuurswerkzaamheden voor de ANPV.

NPB-voorzitter Nine Kooiman is verheugd over zijn benoeming: ‘Ik ben blij dat Kees ons team en onze organisatie komt versterken. Een mooie bestuurlijke bezegeling van het samengaan van de NPB en de ANPV en een welkome stoot ervaring en ambitie bij het uitbouwen van onze vereniging tot een eersteklas politiebond in en van de 21-ste eeuw.’

Vogelliefhebber
Kees Wijnen is 58 jaar en getrouwd. Hij heeft drie volwassen zonen en een hond(je). In zijn vrije tijd mag hij graag vogels kijken en beschermen.

Politieloopbaan
In 1990 begon Kees op 25-jarige leeftijd aan de opleiding voor reservist bij de gemeentepolitie Breda. De stageperiode in zijn tweede jaar smaakte naar meer. Hij besloot zijn baan als assistent servicemanager in het bedrijfsleven op te geven en fulltime politieman te worden. Via de politieschool in Lochem belandde hij in 1996 in Rotterdam.

Financieel rechercheur
Na een jaar of vijf op wijkteam Maashaven kwam Kees via een straatroofteam bij de recherche terecht en via een witwasonderzoek als financieel rechercheur bij de regionale recherche. Daarna werkte hij zo’n tien jaar bij de bovenregionale recherche, onder andere tijdelijk bij het milieuteam. En dat leidde in 2016 dan weer tot een overstap naar het milieuteam van de eenheid Zeeland-West-Brabant.  

Vakbondsman
Op dat moment was Kees al geruime tijd actief via politiebond ANPV. Eerst in de OC (onderdeelscommissie) en daarna in werkgroepen. Na de bestuurscrisis binnen de ANPV in 2018 kwam hij in het hoofdbestuur terecht en raakte het politiewerk op de achtergrond.

Kees: ‘Ik ben zeer vereerd om nu als bondssecretaris bij de NPB aan de slag te mogen gaan en hoop iedereen binnenkort te ontmoeten.’

Meer over:
Vereniging