11 februari 2022

Herstelsportreis naar Schotland: iets voor jou?

Twintig mentaal en/of fysiek geblesseerde collega’s kunnen deze zomer inschepen voor een zesdaagse zeereis naar Schotland, waarvan de voorbereiding en uitvoering in het teken staan van herstelsport. De reis wordt georganiseerd door de Nederlandse Politie Sportbond (NPSB) en is mede mogelijk gemaakt door de sponsoractie COP2000, waaraan ook de NPB heeft bijgedragen. Er is nog plek voor een aantal collega’s!

De uitgangspunten van herstelsport zijn samen bewegen binnen de eigen mogelijkheden, laagdrempelig, collegiaal en met aandacht. Het is een activiteit voor collega’s door collega’s.

Aanmelden is mogelijk via npsbkantoor@politiesport.nl of bellen met 06 – 51 44 83 08 (Michel Hagenbeek) of 06 -50 67 22 75 (Jacqueline Rustidge). Wil je iemand anders aanmelden, check dan aub vooraf of hij of zij gemotiveerd is en de reis aan kan.

Herstelsportreis Schotland
De herstelsportreis is een zesdaagse doe-reis aan boord van het traditionele zeilschip de Flying Dutchman. Tijdens de reis – gepland van 6 tot 12 augustus 2022 – maken de deelnemers deel uit van de bemanning. Aan boord steekt men de handen uit de mouwen en helpt mee met alles wat voorbij komt; van het schillen van de aardappelen tot het hijsen van de zeilen. Daarnaast is er dagelijks sport, beweging en ontspanning aan wal.

Opwerkmomenten
Voorafgaand aan de reis zelf organiseert de NPSB meerdere opwerkmomenten: een dagdeel met sport/bewegen/ontspanning/psycho-educatie op een (buiten)sportlocatie, gecombineerd met kennisuitwisseling. In het verleden is daarvoor onder andere gebruik gemaakt van de kennis en ervaring van Miranda Boonstra (www.rcvryrun.nl) en Han Baeten (www.loopjezelfbeter.nl).

De opwerkmomenten zijn niet alleen om de twintig deelnemers voor te bereiden op de reis, maar vooral ook om zicht te krijgen op hun fysieke en mentale kwaliteiten en mogelijkheden. Op basis daarvan wordt waar nodig de groepsdynamiek bijgestuurd en het programma aangepast. Verder wordt op die bijeenkomsten allerlei praktische zaken besproken, zoals welke spullen heb je nodig, hoe zit het met vaccinaties et cetera.

Natraject
Na afloop van de reis organiseert de NPSB een of meerdere terugkomdagen, waarop gaandeweg duidelijk wordt wat de NPSB verder voor de collega’s in kwestie kan betekenen. Deelname aan breedtesportactiviteiten behoort tot de mogelijkheden.

Staf
De begeleidende staf bestaat uit drie personen (Michel, Jacqueline [FOTO] en Peter). Zij beschikken over de competenties om een groep gedurende het hele traject (sportief) goed te kunnen begeleiden en regelen daarnaast organisatorisch alles ten aanzien van de reis.

Ben of ken jij iemand die baat zou kunnen hebben bij herstelsport? Stuur een aanmeldingsmail naar npsbkantoor@politiesport.nl of bel met 06 – 51 44 83 08 (Michel Hagenbeek) of 06 -50 67 22 75 (Jacqueline Rustidge).

De NPSB herstelsportreis 2022 is financieel mede mogelijk gemaakt door de sponsoractie COP2000 die eind 2021 gehouden werd. Ook het korps deed daarbij een flinke duit in het zakje (verdubbeling van de opbrengst).
Meer over:
PTSS