27 januari 2021

Hart onder de riem

De rellen van de afgelopen dagen roepen een hoop op bij mensen. Gelukkig ook berichten ter bemoediging. Hier een greep uit de reacties die wij ontvingen. Als een hart onder de riem voor alle agenten.

“Beste collega’s, ik vind de explosie van geweld van de afgelopen dagen zorgelijk. De demonstranten zijn geen demonstranten maar voornamelijk relschoppers. Respect voor al onze collega’s die in de frontlinie staan!”

“Ik ben kwaad, woest, maar niet op de politie, maar op die criminelen die het nodig vonden de boel af te breken en de politie te bekogelen. Ik wens de politie heel vee; sterkte toe in deze moeilijke tijd.”

“Bij deze wil ik zeggen dat jullie erg goed optreden ten goede van de maatregelen om Corona te bestrijden. Ik zal jullie nooit iets kwaad doen. Jullie zijn allemaal toppers!”

“Beste hulpverlener(s), naar aanleiding van de beelden van de afgelopen dagen stuur ik deze mail. Ik wil allereerst mijn excuses aanbieden voor alle imbecielen die jullie tijdens de avondklok aanvallen. De avondklok die bedoeld was om rust in de samenleving te creëren, werkt nu averechts. De bakstenen, scheldwoorden, klappen etc. die jullie nu mogen verwerken zijn absurd en moet afgestraft worden. Ieder geweld dat door jullie wordt gebruikt wordt goedgekeurd door ieder weldenkend mens in Nederland. Deze mail is een steuntje in de rug. Wij staan achter jullie. Ik wens jullie allemaal sterkte en een fijne nachtrust. Dat verdienen jullie!”

“Heel veel sterkte in deze tijd en bedankt voor alles wat jullie doen!”

Kaart bij de bloemen

Ook ontvingen we een bos bloemen met een kaart (zie foto). Deze heeft de NPB vandaag, namens de schrijfster, overhandigd op het politiebureau in Amersfoort.