26 september 2022

Gratis voor NPB-leden: Frontex van binnenuit bekeken

NPB-leden kunnen zich dit najaar op kosten van de bond verdiepen in (het werken voor) Frontex, het grens- en kustwachtagentschap dat in 2004 door de Europese Unie in het leven werd geroepen. Belangstelling? Meld je dan aan voor vier webinars over deze veiligheidsorganisatie. Een productie van de EU.Pol Academy, onderdeel van de Europese vakcentrale voor politiemensen die de NPB in 2021 heeft helpen oprichten.

Aanmelden doe je door HIER TE KLIKKEN en je naam en postcode door te geven. Dat is mogelijk tot en met woensdag 5 oktober.

  • Het eerste webinar vindt plaats op vrijdag 21 oktober; het laatste op vrijdag 9 december.
  • Elke videoconferentie staat gepland voor een uur en drie kwartier.
  • De spreektaal is Engels (zonder ondertiteling).

----------------------------------------------------

1.      Frontex, the EU-answer (vrijdag 21 oktober, 10:00 – 11:45 uur)
Waarom heeft de Europese Unie gekozen voor een organisatie als Frontex? Op welke manier(en) waren en zijn de politieke partijen in het Europees parlement betrokken bij het opzetten en het beheren van Frontex? Wat waren en zijn hun politieke dilemma’s? Waar staan we nu en hoe ziet de toekomst van Frontex eruit?

2.      Get to know Frontex (vrijdag 4 november, 10:00 – 11:45 uur)
Frontex in historisch perspectief: hoe zit de organisatie in elkaar, wat zijn haar basisprincipes en bevoegdheden, wat is haar strategische, tactische en uitvoerende aanpak en haar plaats in het totaal van Europese instellingen? Hoe kom je in dienst bij Frontex, wat zijn de arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden en hoe ga je om met de persoonlijke ethische en  morele dilemma’s die het werk met zich meebrengt?

3.      Working at Frontex (vrijdag 18 november, 10:00 – 11:45 uur)
Ervaringen van collega’s (leden van politiebonden die bij EU.Pol zijn aangesloten). Waarom kozen zij voor een functie bij Frontex? Wat waren hun verwachtingen en waar kregen ze in werkelijkheid mee te maken op het gebied van opleidingskansen, werkomstandigheden en ethische en morele dillema’s?

4.      Paneldiscussion (vrijdag 9 december, 10:00 – 11:45 uur)
Een paneldiscussie met de sprekers tijdens de voorafgaande drie webinars en de voorzitter van EU.Pol. Welke bijdrage kunnen nationale politiebonden en vooral EU.Pol leveren aan de ontwikkeling/toekomst van Frontex?

-------------------------------------------

Aanmelden doe je door HIER TE KLIKKEN en je naam en postcode door te geven. Dat is mogelijk tot en met woensdag 5 oktober.

Meer over:
Internationaal