30 maart 2023

Geen datalek bij PolitieZorgPolis

Bij het datalek uit de bestanden van CZ zijn geen gegevens buitgemaakt van deelnemers aan de PolitieZorgPolis. Die verzekering hebben de politiebonden via de Stichting PZP gekregen. Het datalek kwam op donderdag 30 maart in de publiciteit en is inmiddels aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Op woensdag 29 maart werd bekend dat via onderzoeksbureau Blauw een datalek heeft plaatsgevonden bij onder andere de NS, Vrienden van Amstel Live en Vodafone/Ziggo. Daarbij zijn van honderdduizenden mensen gegevens buitgemaakt – alleen al 730.000 bij de NS en 700.000 bij Vodafone/Ziggo.

Op donderdag 30 maart bleek dat via hetzelfde onderzoeksbureau ook verzekeraar CZ door een datalek is getroffen. Daarbij zijn gegevens van 3.000 deelnemers aan een collectieve zorgverzekering van CZ gehackt.

Zoals bekend is de PolitieZorgPolis (PZP) ondergebracht bij CZ. De Stichting PZP, waarin ook de politiebonden zijn vertegenwoordigd, heeft vandaag dan ook navraag gedaan bij CZ. Wij hebben de verzekering gekregen dat er bij het datalek géén gegevens van PZP-deelnemers zijn bemachtigd.

Meer over:
PZP