21 januari 2022

Digitale ledenpeiling cao-inzet politiebonden

De politiebonden NPB, ACP, ANPV en Equipe hebben een gezamenlijke inzet geschreven voor de komende onderhandelingen over een nieuwe politie-cao. Zoals altijd vragen we onze leden om input op dat gebied. De link naar het enquêteformulier is op 21 januari naar zoveel mogelijk NPB-leden gemaild en ook te vinden in de NPB-app.

Hoe beoordeelt u de mix van zorgen, wensen en voorstellen die we namens de achterban op de onderhandelingstafel willen leggen? Laat het weten via onze digitale ledenpeiling; dat kan tot aanstaande dinsdag 12:00 uur.

Nieuwe politieminister
Na een historisch lange formatie heeft Nederland sinds 10 januari een nieuw kabinet, inclusief mevrouw Dilan Yeşilgöz als de nieuwe minister van Justitie en Veiligheid. Dat betekent ook dat eindelijk serieus werk kan worden gemaakt van de onderhandelingen over een politie-cao voor het jaar 2022.

Verbeteringen
De bonden hebben daarvoor een gezamenlijke inzet samengesteld. In dit document wordt uiteengezet welke verbeteringen in de arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden van het politiepersoneel volgens de bonden dringend noodzakelijk zijn. Uitgangspunt daarbij was het formuleren van nagestreefde doelen en niet zozeer van concrete eisen of voorstellen.

Bondsraad
Aanstaande dinsdagmiddag 25 januari stellen de vertegenwoordigers van de leden in de Bondsraad de inzet definitief vast. Tot die tijd kunnen ook alle andere NPB-leden hun mening over de concept-inzetbrief kenbaar maken. De uitkomst van de ledenpeiling zal door de Bondsraad worden meegewogen in zijn beoordeling van de inzetbrief.

Stap 1: Lees HIER de concept-inzet van de gezamenlijke bonden.

Stap 2: Klik op de link naar het enquêteformulier die de NPB u op vrijdag 21 januari per e-mail heeft toegestuurd. Heeft u geen mail ontvangen, dan kunt u meedoen via de link in het ledenpeilingsartikel in de NPB-app.

LET OP: meedoen is mogelijk tot dinsdag 25 januari 12:00 uur.

Bij voorbaat dank voor uw reactie!

Meer over:
cao2022