30 april 2024

Dag van de Arbeid: FNV-mars voor een socialer kabinetsbeleid

Op woensdag 1 mei viert de FNV de Dag van de Arbeid met een grote protestdemonstratie in Amsterdam tegen het gebrek aan rechtvaardig en sociaal beleid vanuit Den Haag. Kom naar de hoofdstad en demonstreer mee! De NPB is ook met een delegatie aanwezig, niet in de laatste plaats om opnieuw een lans te breken voor het behoud van mogelijkheden voor vervroegde uittreding na tientallen jaren zwaar werk.

Volgens collega Jessie Bos (hierboven te zien op de FNV-poster) is het overeind houden van een sociaal uitstroombeleid voor (bijvoorbeeld) uitvoerende politiemedewerkers niet meer dan redelijk en zorgvuldig.
KLIK HIER om een interview met haar te lezen.

-------------

Programma
*** 14.00 uur: Verzamelen voor de mars op Museumplein Amsterdam
*** 14.30 uur: Start van de mars
*** 16.00 uur: Start manifestatie in Martin Luther King-park Amsterdam
*** 19.00 uur: Einde manifestatie

In het Martin Luther King-park staat er woensdag een uitgebreid programma klaar. Ben je op zoek naar meer verdieping op interessante vakbondsthema’s? Neem dan een kijkje bij het Debatpodium! Daar vinden meerdere paneldiscussies plaats: over de rol van werknemers in de klimaatstrijd en een gesprek vol internationale inspiratie.

Wil je meer weten over de geschiedenis van de Nederlandse vakbeweging? Bezoek dan de StrijdReis voor een heuse tijdreis. Van 1894 tot in 2024, hoe stonden én staan mensen samen op voor hun werk? En vergeet na het bezoeken van de StrijdReis niet na te genieten bij de posterexpositie met een eeuw aan 1 mei posters.

Ook is er live muziek, lekker eten en drinken en een speelplek voor de kleinste 1 mei-vierders. Dus neem gerust je (klein)kinderen mee!

Aanmelding; hapje en drankje
Aanmelding via onderstaande button geeft je recht op een door de FNV verzorgd hapje en drankje in het Martin Luther King-park. Neem vooral vrienden, familie of collega's mee!

Meer over:
RVU