8 februari 2019

Burgemeester laat voorwaarden pensioenacties vallen

Het kort geding dat de politiebonden hadden aangespannen tegen burgemeester Pauline Krikke is van de baan. Ze heeft aangegeven dat de actie alsnog kan doorgaan zoals de bonden hem hadden aangezegd. De burgemeester heeft ingezien dat ze het recht op collectief demonsteren/ actievoeren niet kan tegenhouden.

Op maandag 11 februari gaan de politiebonden actievoeren voor een goed pensioen. Daarbij gaan we het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het kantoor van werkgeversorganisatie VNO/NCW blokkeren. De burgemeester van Den Haag had aangeven dat deze blokkades alleen door mochten gaan als de politiebonden aan 5 voorwaarden zouden voldoen. De politiebonden vonden haar voorwaarden onacceptabel en gaven aan naar de rechter te stappen.

Na de dreiging van een kort geding besloot de burgemeester in te binden en gaf zij aan dat de acties van de vakbonden kunnen plaatsvinden op de manier waarop zij dat voor ogen hebben.

De politiebonden roepen alle politieambtenaren op om 11 februari mee te doen met de actie. Geef je op via info@pensioenacties.nl.

Meer over:
Pensioen