28 september 2019

Bijpraten over Europese politiesamenwerking

Op donderdag 10 en vrijdag 11 oktober presenteren de NPB en zijn zusterbond GdP Nordrhein-Westfalen een tweedaags seminar over politiesamenwerking in Europa. Locatie: Hotel Ruimzicht in Zeddam (Zuidoost-Gelderland). Deelname (inclusief overnachting) is gratis voor (aangemelde) NPB-kaderleden. Belangstelling? Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar!

NPB-eenheidsbestuurder Frank Kuiper: ‘Deze tweedaagse is vooral bedoeld voor collega’s die in de grensregio werken en ook in de samenwerking met de Gewerkschaft der Polizei geïnteresseerd zijn.’ Klik hier om je aan te melden!

Rechtsbijstand
Op de eerste dag wordt gediscussieerd over de internationale rechtsbijstand in strafzaken tussen de koninkrijken van België en Nederland, op basis van een lezing van Rolf van der Kall van het Euregionaal Politie Informatie en Coördinatie Centrum (EPICC).

Informatie-uitwisseling
Daarna zal uitgebreid aandacht worden besteed aan de informatie-uitwisseling tussen Nederland, België en Noordrhein-Westfalen over de grenzen heen, ten behoeve van de grensoverschrijdende bestuurlijke aanpak van ondermijnende criminaliteit. Sprekers daarover zijn Luud Geerlings en Annelore Eichel, allebei werkzaam voor het door de Europese Commissie gesubsidieerde Euregionaal Ontwikkelings- en Expertise Centrum (EURIEC).

Actuele vakbondsthema's
Op de tweede dag komen actuele vakbondsthema’s binnen de politiewereld in Nederland en Duitsland aan bod, op basis van presentaties van Meike to Baben (bondssecretaris binnen het dagelijks bestuur van de GdP Nordrhein-Westfalen) en Albert Springer (penningmeester en vicevoorzitter binnen het dagelijks bestuur van de NPB).

Internationaal politieteam
Vervolgens wordt de schijnwerper gezet op het werk van het Grensoverschrijdend Politieteam (GPT), met als sprekers David Thomson (GPT Oldenzaal) en Gerd Reckels (GPT Bad Bentheim).

Geïnteresseerd? Meld je dan vandaag nog aan via deze link!

Meer weten? Stel dan je vraag via deze link!