22 september 2017

Afzien voor een goed doel - met NPB-steun!

Op woensdag 20 september heeft een team van 23 politiestudenten uit klas 1501 de Alpe d’Huez beklommen om geld bijeen te brengen voor KWF Kankerbestrijding. Twaalf studenten begaven zich lopend bergopwaarts, elf op een racefiets. De NPB sponsorde de shirts die de deelnemers droegen en zelf hadden uitgekozen: een fraai tenue in de kleuren van het werkuniform van de Nationale Politie. Met de actie is in ieder geval € 6.400 opgehaald.

De top van de Alpe d’Huez bevindt zich op een hoogte van 1.860 meter. De beklimming is ongeveer 14 kilometer lang en telt 21 haarspeldbochten. Het begin is meteen heel lastig. Daar gaat de weg tot de eerste haarspeldbocht heel steil omhoog. In de haarspeldbochten is het wat minder steil; daar kan je wat recupereren en snelheid winnen als je de buitenbocht neemt.

Ook de volgende kilometers zijn moeilijk, vooral bij La Garde. Ongeveer halverwege de klim bereik je het dorpje Huez. Kom je de eerste vijf kilometer goed door, dan kom je waarschijnlijk wel boven. Toch is het opletten voor de steile stukken op drie à vier kilometer van de top. De laatste kilometer stijgt niet echt meer en is bijna vlak.

Meer over:
VGW