27 oktober 2022

Acties 'Nederland verdient beter'

Miljoenen gezinnen hebben financiële problemen door inflatie en stijgende prijzen. Dat is iets dat we als vakbond niet kunnen accepteren. Daarom willen we de regering duidelijk maken dat er meer nodig is dan alleen financiële pleisters plakken. Tijdens regiobijeenkomsten op 10 november en een landelijke manifestatie op 26 november in Amsterdam laten we dat zien en horen.

Zorgen over de financiën aan het einde van de maand zijn voor steeds meer mensen heel reëel. Terwijl we in een rijk land leven waarin we met z'n allen harder werken dan ooit. Toch wordt de rekening voor de energiecrisis, prijsstijgingen en inflatie neergelegd bij de werkenden, gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden.

Op de verkeerde weg
Samen met de andere vakbonden wil de NPB duidelijk laten weten dat dit absoluut niet de goede weg is. Werknemers, gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden verdienen meer! Daarom is er vanuit de FNV ook een eisenpakket opgesteld waarin de juiste oplossingen worden aandragen. Met behoud van koopkracht als minimale inzet. Het pakket vermeldt daarom een verhoging van de lonen, vaste banen, een maximum voor de energieprijzen en verhoging van de winstbelasting. 

Actie
Om al deze eisen onder de aandacht te brengen en kracht bij te zetten, is de actie Nederland verdient beter van start gegaan. Met als komende 'brandpunten' regiobijeenkomsten in Haarlem, Rotterdam, Amersfoort, Groningen, Zutphen en Eindhoven en een landelijke manifestatie in Amsterdam.

Bij de landelijke manifestatie zal NPB-voorzitter Jan Struijs aanwezig zijn om de volledige steun vanuit de politiebond te onderstrepen. Maar meer medestanders vanuit de NPB zijn natuurlijk zeer welkom. Want alleen schouder aan schouder geven we het krachtige signaal dat Nederland - en dus jij - beter verdient.

Kom op zaterdag 26 november om 14.00 uur naar het Olympisch stadion in Amsterdam. En laat zien dat Nederland beter verdient.