Sluit je aan bij Nederlands grootste politiebond

aanmeldformulier

Beste collega!

Goed dat je interesse hebt in de NPB, de grootste politiebond van Nederland! Een NPB-lidmaatschap biedt je 24/7 deskundige (juridische) bijstand. Ons team van ervaren belangenbehartigers, juristen en advocaten zijn er voor jou! Daarnaast zet de NPB zich in voor allerlei collectieve zaken. Denk bijvoorbeeld aan de onderhandelingen over een nieuwe cao, bewapening, uitrusting en kleding. Als NPB-lid ben je hierin bepalend! Hieronder vind je alle redenen, de voordelen en de noodzaak van een lidmaatschap bij de Nederlandse Politiebond.

Over de NPB

Wat doet de NPB

De NPB wil dat politiemensen vanaf dag één goed opgeleid en uitgerust professioneel hun werk kunnen doen. Dan gebeurt dat vanzelf zo veilig en gezond mogelijk. Ook maken we ons uiteraard sterk voor een fatsoenlijke beloning en maatschappelijke waardering van het werk dat de politiemensen dagelijks verzetten - zowel in de uitvoering als in de ondersteuning.

Rechtshulp werk en inkomen

Zit je als NPB-lid met een vraag of (dreigend) probleem op het gebied van werk en inkomen? Dan kun je altijd een beroep doen op rechtshulp van de bond door contact op te nemen met onze individuele belangenbehartigers (IBB’ers) binnen je eenheid of met de afdeling Individuele belangenbehartiging (IBB) op het NPB-hoofdkantoor.

Rechtshulp strafvervolging

NPB-leden zijn verzekerd van rechtsbijstand via de bond als ze door het Openbaar Ministerie worden vervolgd op verdenking van een strafbaar feit tijdens hun inzet als politieambtenaar (onzorgvuldig gebruik van hun geweldbevoegdheid bijvoorbeeld). Ook staan onze juristen en advocaten voor je klaar als het OM besloten heeft je niet te vervolgen en iemand daarover een klacht indient.

Studentenloket

Volg jij een opleiding aan de Politieacademie en heb je behoefte aan juridische bijstand? De NPB heeft een speciaal digitaal studentenloket. Via het NPB-studentenloket kun je 24/7 een (juridische) hulpvraag indienen die betrekking heeft op je politieopleiding of stage. Je krijgt vervolgens zo spoedig mogelijk een reactie. Klik hier om naar het studentenloket te gaan!

Wat kost het?

NPB-lid zijn is voordeliger dan je denkt. Als lid van de Nederlandse Politiebond betaal je per maand 0,7 % van je bruto salaris (brutoschaalbedrag) aan contributie, met een minimum van € 10,15 en een maximum van € 17,50. Deze contributie wordt automatisch op je salaris ingehouden en naar de NPB overgemaakt door je werkgever. 

Waarom bruto? Omdat je aan het einde van het jaar de helft van de betaalde contributie ook nog eens terug krijgt!

Wil je meer weten over je contributie, bijvoorbeeld hoe je een gedeelte terug kunt krijgen via de Belastingdienst? Of wat je betaalt als vrijwilliger of gepensioneerde?

Speciaal voor NPB-leden

Contactgegevens

Bezoekadres

Tolweg 5
3741 LM Baarn

Postadres

Postbus 147
3740 AC Baarn