LID WERFT LID

Aanmeldformulier

Nodig een of meer collega's uit om ook NPB-lid te worden!


Wil je bijdragen aan een grotere en dus sterkere NPB?
Met meer invloed op de werkvloer, in jouw sector en in Den Haag?
En ken je collega’s die om een of andere reden nog niet profiteren van
het lidmaatschap van de beste politiebond van Nederland? 

Nodig die dan uit om ook NPB-lid te worden!
Als dank ontvang jij voor elk nieuw lid € 5 van ons. 

Dat gebeurt automatisch als de collega bij zijn aanmelding
JOUW NAAM invult onderaan het inschrijfformulier.

ZES GOEDE REDENEN OM EEN COLLEGA LID TE MAKEN

* Je draagt bij aan een grotere en dus sterkere vakbond
* Meer invloed in jouw politiesector én in Den Haag
* Een grotere vuist tijdens cao-gesprekken en reorganisaties
* Meer inkomens- en werkzekerheid voor iedereen
* Meer collega's kunnen profiteren van juridisch en loopbaanadvies
* Als dank ontvang jij € 5 van ons

Vier gouden werftips

1. Weet met wie je praat en waarom

Zijn er collega’s, vrienden of familieleden die enige belangstelling hebben voor de politievakbond? Of die veel baat zouden hebben bij een lidmaatschap, vanwege de werksituatie of loopbaanfase waarin ze zitten? Breng deze mensen voor jezelf in kaart en bedenk welke voordelen een lidmaatschap voor ze heeft.

Kies een goed moment

Spitsuur thuis of op het werk is meestal geen goed moment om over een lidmaatschap te praten. Kies een tijdstip waarop je ruimte hebt om met elkaar te praten en naar elkaar te luisteren. Ook een goed moment: wanneer de NPB een succes heeft geboekt. Bijvoorbeeld vlak nadat een cao is afgesloten. Of de dag waarop de loonsverhoging ingaat die NPB voor elkaar heeft gebokst.

3. Stel de ander centraal

Vertel niet alleen zelf over de vakbond, maar laat je collega of vriend ook spreken en luister actief. Stel open vragen, deze beginnen vaak met w of h: Wat vind jij van ...? Hoe heb je dat aangepakt? Hoor ook de bezwaren aan. Probeer de ander ook te laten vertellen wat hij of zij goed vindt aan een lidmaatschap. Haak hierop in met je eigen verhaal.

4. Vertel een positief verhaal

Als je toont dat je trots bent op de NPB en je straalt enthousiasme uit, dan gaat werving makkelijk. Vertel ook een kort en positief verhaal over waarom iemand zich bij de NPB zou willen aansluiten. En wat diegene daar aan heeft. Je kan hierbij putten uit je eigen ervaringen.

Download onze algemene NPB-brochure!

Wil jij anderen goed kunnen informeren over de vele voordelen van het NPB-lidmaatschap in het algemeen? Download dan onze wervingsbrochure én mail die naar de collega's die je wil uitnodigen - of overhandig hen een geprinte versie.

Download de brochure NPB ONDERSTEUNING

Wil jij anderen goed kunnen informeren over de vele voordelen van het NPB-lidmaatschap voor collega's binnen het PDC? Download dan onze speciale wervingsbrochure voor ondersteunend personeel én mail die naar de collega's die je wil uitnodigen - of overhandig hen een geprinte versie.

Zo vertel jij het NPB-verhaal

Begin bij jezelf

Wat was jouw reden om zelf lid te worden van de NPB? Wat hoop je dat de vakbond samen met haar leden gaat bereiken? Jouw eigen ervaringen zijn een mooie basis voor het NPB-verhaal dat je aan anderen wil vertellen. Misschien ben je ook wel actief voor de vakbond: maar waarom ben je dat geworden? Wie of wat inspireert jou bij de vakbond?

Wie is de ander?

Mensen worden vooral lid om wat het ze oplevert. Zoek uit wat de ander beweegt en speel daar met je NPB-verhaal op in. Zo is je beste vriend misschien vooral geïnteresseerd in een lidmaatschap omdat hij loopbaanondersteuning of juridisch advies nodig heeft. Vertel hem dan hoe de NPB daarbij kan helpen.

Je collega’s willen misschien vooral ergens bij horen of de wereld verbeteren. Vertel ze dan eens over de NPB die zich als grootste politievakbond van Nederland inzet voor een veiliger en socialer Nederland met meer werk- en inkomenszekerheid voor iedereen in het korps.

Veeg bezwaren niet van tafel

Ook al is je verhaal nog zo mooi, het is normaal wanneer anderen met bezwaren komen. Veeg die niet van tafel, maar neem ze serieus en praat erover. Kom pas met tegenargumenten als je voldoende zicht op de bezwaren hebt. Probeer de ander ook te laten vertellen wat hij of zij wel of niet goed vindt aan een lidmaatschap.

Doe een mooi aanbod

Merk je dat anderen interesse hebben in de NPB? Vraag ze dan of ze ook lid willen worden. Leg ze uit welke voordelen dit oplevert. Maak deze voordelen concreet en persoonlijk. Geef ze bijvoorbeeld onze flyer met de voordelen van het lidmaatschap of verwijs ze naar onze LEDENVOORDEEL-PAGINA.