Maak een PDC- of SKL-collega lid

Aanmeldformulier

Geen blauw zonder jou!


Wil je bijdragen aan meer invloed van de NPB binnen de ondersteuning?
En ken je PDC- of SKL-collega’s die nog niet profiteren van
het lidmaatschap van de beste politiebond van Nederland? 

Nodig die dan uit om ook NPB-lid te worden!
Als dank ontvang jij voor elk nieuw lid
een wervingsbonus van € 5. 

Dat gebeurt automatisch als de collega bij zijn aanmelding
JOUW NAAM invult onderaan het inschrijfformulier.

Redenen om als PDC- of SKL-medewerker vandaag nog NPB-lid te worden

+ 24/7 Beschikking over rechtspositionele informatie en bijstand;
+ Invloed op de onderhandelingen over betere arbeidsvoorwaarden;
+ Interessante nieuwsbrieven + artikelen in digitaal magazine
+ Gratis deskundige hulp bij je belastingaangifte;
+ Korting op o.a. reizen, ontspanning, kleding, studie en energie;
+ Een zorgverzekering op maat: de PolitieZorgPolis (PZP);
+ Gratis sport- en netwerkevenementen;
+ Welkomstbonus: VVV-bon €20 of Cash For Cops-tegoed € 25

Lid NPB- hoofdbestuur voor PDC/SKL


Soile werkt als Information Services Consultant binnen het PDC. Vanaf haar start binnen de politie is ze lid van de NPB. Inmiddels maakt ze namens de bedrijfsvoering deel uit van het hoofdbestuur van de NPB.

“Het uniform draag ik niet maar mijn hart is blauw. Ik heb ooit bewust voor een functie bij de politie gekozen vanwege het maatschappelijke belang. Net als veel operationele collega’s. Ik zie de politieorganisatie gewoon als één geheel. En samen staan we voor dezelfde doelen.

Dat ik daarbij ook meteen lid van de politiebond werd, lag voor mij voor de hand. Dat heeft zeker te maken met mijn Scandinavische achtergrond. Ik geloof van harte in de hoofdrol van vakbonden binnen de democratie. Ze laten de stem van de werknemers horen. Dat is voor mij zo principieel dat ik ook actief binnen die bond wil zijn. Samen met al die collega’s uit allerlei lagen en functies.”

Voorzitter NPB-afdeling PDC/SKL


Ilhami werkt als scrum master bij de Dienst Informatietechnologie. Daarnaast is hij binnen de NPB-afdeling voor alle ondersteunende diensten bij de politie bestuurslid en individueel belangenbehartiger.

“De kloof tussen de bedrijfsvoering en de operationele kant van de politie is enorm. Dat zie ik dagelijks in mijn werk. Mijn team en ik bouwen een systeem voor de hele Nationale Politie, waarbij alle politiemedewerkers via één bron kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn. Een systeem waar honderden mensen met smart op zitten te wachten. Toch merk ik dat de urgentie om haast te maken bij mijn collega’s niet zo groot is. Dat moet veranderen.

Daarom ga ik mee de straat op, om te zien hoe en of onze systemen goed genoeg werken. Ik vraag waar de collega’s op straat tegenaan lopen en ik leg uit waar mijn werk uit bestaat. Ik zou willen dat iedereen bij de PDC minstens één keer per maand meegaat met een blauwe collega. De vakbonden helpen hierbij door PDC- en SKL-medewerkers en collega's uit de operationele dienst bij elkaar te brengen. Zo creëer je wederzijds begrip voor elkaars werk en dat is heel belangrijk.”

NPB-bestuurder voor PDC/SKL


Rianne werkt als (eenheids)bestuurder bij de Nederlandse Politiebond, zowel voor NPB-leden in de regio's Oost- en Noord-Nederland als voor de NPB-leden binnen de bedrijfsvoering.

“Bij de verschillende diensten lopen er tientallen verandertrajecten en reorganisaties. Als (eenheids)bestuurder houd ik in de gaten of de werkgever zich goed aan de regels houdt. Is dit niet het geval? Dan grijpen wij meteen in en wijzen we de werkgever op zijn verantwoordelijkheid.

In de media komt vooral het politiewerk op straat naar buiten, maar het spreekt vanzelf dat de collega's die cruciale politiesystemen in de lucht houden minstens even belangrijk zijn. Goede arbeidsvoorwaarden, goede omstandigheden en een goede rechtsbijstand is voor elke medewerker van belang.

Dus heb je bijstand nodig bij arbeidsconflicten, ziekte of re-integratie, heb je vragen over het salaris, je functie of heb je vragen rondom organisatieveranderingen of interne onderzoeken, kom bij mij op de lijn!”

Kaderlid voor afdeling PDC/SKL


Wilco werkt bij het Team Logistieke Ondersteuning in Utrecht. Vervoert alle middelen die de politie (op straat) nodig heeft – door heel Nederland.

“Bij de personele reorganisatie die volgde op de invoering van de Nationale Politie werd ik, net als veel andere collega’s, herplaatsingskandidaat. Omdat ik niet verrast wilde worden, heb ik de NPB gevraagd om tips: waar moest ik in dit traject allemaal op letten?

Dat hielp mij enorm bij mijn overplaatsing naar Utrecht. Sinds maart 2015 ben ik actief lid van de NPB. Ik heb een goed gevoel bij die vereniging: ze maken zich sterk voor mijn belangen – zoals een goede en rechtvaardige cao – en zijn daarbij actiebereid. Samen staan we sterk!”

NPB-voorzitter Nine Kooiman

Nine werkte acht jaar als Kamerlid en woordvoerder Veiligheid voor de SP en vijf jaar als bondssecretaris van de NPB. Sinds oktober 2023 is ze voorzitter van de NPB.

“De Nederlandse Politiebond is een bond die staat voor alle medewerkers van de Nationale Politie. Ons motto is niet voor niets samen sterk. Het blauwe hart klopt voor alle kleuren, rangen en standen binnen de politieorganisatie.

We hebben iedereen nodig om onze slagkracht binnen en buiten de bond te vergroten. Dus ook jouw geluid en hulp doen ertoe. Laat je horen, laat weten wat er speelt er bij jou op de werkvloer, wat je zorgen zijn. Alleen op die manier kunnen we namelijk op tijd én effectief voor alle belangen opkomen.''