CONGRESVOORSTELLEN ASSEN 2022

De tweede dag van het NPB-congres 2022 staat dus in het teken van workshops. Na een opening door dagvoorzitter Henri Swinkels begint de dag echter eerst op het podium van zaal 'Purple'. Hier hebben Lieke Hester (hoofdagent, vlogger en schrijfster) en Nine Kooiman (secretaris van de NPB) eerst een fijn gesprek.


Om 10.30 uur starten vervolgens de workshops in verschillende zalen van de Bonte Wever. Hieronder vind je een opsomming van de verschillende thema's die daarbij aan bod komen. Ditzelfde programma herhaalt zich na de lunch om 13.15 uur. Zo kun je zowel 's ochtends al 's middags een van de acht workshops volgen. Aanmelden voor de workshops kan nog via deze link.

Toekomst politiebonden

Welke veranderingen zijn er nodig om de NPB in de toekomst relevant en slagvaardig te houden. Blijven we concurreren met de andere drie politiebonden of gaan we (nog meer) samenwerken? Onder leiding van Elmas Duduk, psycholoog en coach voor High Performers, verkennen NPB-leden de stappen die nodig zijn om dat doel te bereiken.

Is politiewerk topsport?

Danny Makkelie, professioneel voetbalscheidsrechter en inspecteur van politie neemt NPB-leden mee in de wereld van de arbitrage op mondiaal niveau en legt de link tussen topsport en politiewerk. De rode draad in zijn verhalen is hoe onderling vertrouwen en samenwerken tot topprestaties en succes kunnen leiden.

Pensioencafé van de NPB

Een interactieve bijeenkomst waarin pensioendeskundige Wendie van der Schuur allerlei interessante dingen over het pensioen de revue laat passeren. Hoeveel pensioen heb jij opgebouwd? Welke keuzes heb je straks? En wat betekent de komst van een vernieuwd pensioenstelsel. Allerlei nuttige zaken dus, maar er is zeker ook tijd voor een meezinger en borrelpraat.

Energie focus veerkracht

Michael Kortekaas, bekend van Hunted en als coach, vertelt hoe je je energiebatterijen opgeladen houdt. En hoe je een gezonde werk/privé-balans en focus op de dingen houdt? Ook maakt hij de verbinding naar excelleren, werkgeluk, leiderschap en teamperformance. Kortom, na deze workshop voel jij je weer helemaal scherp en fit!

Impact sociale media

De passie van Kim van der Weij ligt bij de jeugd en een verbinding met hen maken. Sociale media zijn daarvoor een ideaal middel. Tijdens deze workshop laat Kim de effecten van haar werkzaamheden en projecten zien. Ze geeft tips en tricks, maar ook de do's en don'ts. "Het bereik en de kracht van sociale media is niet te bevatten en mogen wij ook zeker niet onderschatten."

Loopbaan in veiligheidsdomein

Het Instituut voor Veiligheid is voortaan de aangewezen plek voor politiemedewerkers die zich willen om-, her- en bijscholen. In dit onderwijs-initiatief van politievakbonden ACP en NPB werken een groot aantal partners binnen het veld hiervoor samen. Natasja van Nus en Theo Oskam laten je kennismaken met het Instituut en beantwoorden graag je vragen,

Teams ondersteunen

Veel teams en teamleden willen zich ontwikkelen. Omdat ze goed politiewerk willen leveren aan burgers en willen bijdragen aan een veilige samenleving. Marjanne Rauh wil jou en je team hierbij ondersteunen vanuit een verzameling van ontwikkelmethodieken. Welke methodieken zijn er? Wat zijn hun overeenkomsten en verschillen? En hoe helpen ze bij welke vraagstukken?

Vakbond versterken

Heb je altijd al meer willen leren over hoe je nieuwe mensen enthousiast maakt voor de vakbond? Dan is dit dé workshop voor jou. Er worden tips en tricks gedeeld voor het enthousiasmeren van mensen voor de bond. En hoe je slim om gaat met bezwaren die mensen noemen. Kim Francooy en Rob Kolner van de afdeling Campagnes van de FNV delen hun ervaring en lessen.

Impressie NPB-congres 2018