Rechtshulp bij privéproblemen

Sinds 1 januari 2014 kunnen NPB-leden bij DAS tegen een absolute bodemprijs een aanvullende rechtsbijstandverzekering afsluiten met een zeer uitgebreide dekking.

 

Voor slechts € 7,03 per maand (exclusief 21 procent assurantiebelasting) kunnen NPB-leden zichzelf en hun gezinsleden voortaan bij DAS verzekeren van rechtsbijstand bij problemen in de privésfeer. Een exclusief aanbod met een bredere dekking dan de eerdere DAS/NPB-verzekering: consumentenrecht, verkeer, letselschade (verkeer en gezondheid), vakantie-aangelegenheden, onrechtmatig handelen, strafzaken, erfrecht, conflicten met financiële instellingen en rondom de woning.  

Werk en inkomen

Een NPB-lid is door zijn bondslidmaatschap al verzekerd van rechtsbijstand bij problemen op het gebied van werk en inkomen, inclusief aan het werk gerelateerde letselschade. U betaalt daarvoor dan ook geen premie bij de DAS. Voor € 5,13 per maand extra (exclusief 21 procent assurantiebelasting) kunt u de dekking van de aanvullende NPB/DAS-verzekering echter wel uitbreiden met problemen op het gebied van werk en inkomen voor uw partner en eventuele overige gezinsleden.

Overstappen

Er zijn collega’s die al een rechtsbijstandverzekering bij DAS hebben. Dat kan zijn onder de oude NPB-aanbieding of als particulier. Voor die groep is het de moeite waard even goed te kijken naar de nieuwe aanbieding: die biedt namelijk meer voor een lagere prijs. Mocht u willen switchen naar de nieuwe NPB-verzekering, meldt u zich dan even bij DAS.

Polisvoorwaarden

Bij het vergelijken van de nieuwe NPB/DAS-verzekering met andere aanbiedingen is zorgvuldige aandacht voor de kleine lettertjes in de polisvoorwaarden aanbevolen. Bij sommige verzekeraars worden externe kosten maar beperkt vergoed of is het rechtsgebied beperkt tot Europa. Dat drukt de premie, maar ook de dekking. Waak er dus voor om appels met peren te vergelijken.

Eenvoudig afsluiten

Ga naar de speciale website van DAS voor NPB-leden. Daar kunt u bekijken wat het aanbod inhoudt en desgewenst online een verzekering afsluiten.